ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεικτά πρόσημα η Ευρώπη - Στο επίκεντρο η Natixis και η Carlsberg

19:16 - 18 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Η Wall θα μείνει κλειστή λόγω της σημερινής αργίας για την Ημέρα του Προέδρου

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές, μετά από μία συνεδρίαση που την χαρακτήρισε η νευρικότητα και οι συνεχείς διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με τους αναλύτές, η σημερινή ημέρα στερήθηκε κάποιου καταλύτη που θα μπορούσε να δώσει κατεύθυνση στις αγορές. Την ίδια ώρα, η Wall θα μείνει κλειστή λόγω της σημερινής αργίας για την Ημέρα του Προέδρου.

Ο FTSE υποχώρησε 0,16% στις 6.318 μονάδες, με τις μετοχές των Rio Tinto και HSBC να κλείνουν απώλειες.

Ο CAC ενισχύθηκε 0,18% στις 3.667 μονάδες, με τη μεγάλη άνοδο που είχε ο τίτλος της τράπεζας Natixis (+22,4%) να συγκρατεί τη γαλλική αγορά. Στον αντίποδα, σημαντική υποχώρηση είχαν οι μετοχές των Accor και BNP Paribas.

Ο DAX ανέβηκε 0,47% στις 7.629 μονάδες, με τις μετοχές των Daimler και Lufthansa να κλείνουν με άνοδο. Την καλή εικόνα στη Φρανκφούρτη χάλασε όμως η πτώση της BMW, μετά την απόφαση της UBS να ρίξει σε «neutral» από «buy» τη σύσταση μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο IBEX 35 έχασε 0,51% στις 8.109, με το τίτλο της Telefonica να κλείνει με σημαντικές απώλειες.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB έχασε 0,51% στις 16.406 μονάδες.

Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα ήταν οι μετοχές της Carlsberg, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5,8%, μετά την ανακοίνωση της ότι τα έσοδα του 2013 θα διαμορφωθούν κοντά στα επίπεδα του 2012.

Στα μάκρο της ημέρας, υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο, ωστόσο ήταν μικρότερο σε σχέση με το ιστορικό υψηλό επίπεδο του Νοεμβρίου, καθώς το εμπορικό πλεόνασμα της ζώνης του ευρώ συνέχισε να ενισχύεται, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.