ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντηρητικά ανοδικά το ΧΑ

13:40 - 20 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Οι αντιστάσεις των 1.050 μονάδων δοκιμάζονται σήμερα στην εγχώρια αγορά, παρά το γεγονός ότι τόσο ο τζίρος όσο και η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αν και τα μηνύματα από τη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ήταν θετικά για τη χώρα μας, οι επενδυτές περιμένουν να δουν στην πράξη τι θα σημαίνουν οι γαλλικές δεσμεύσεις. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο επιχειρηματικός κλάδος, τόσο της Γαλλίας όσο και της Ευρώπης βρίσκονται σε στάδιο αποεπένδυσης και απομόχλευσης, με τις προοπτικές να μπουν σε μία οικονομία που συνεχίζει να συρρικνώνεται να είναι ακόμη θολές.

Από την άλλη, μένει να δούμε τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της παράτασης στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών ή βελτιωθούν οι όροι.

Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει +0,8% στις 1.047 μονάδες  με τον τζίρο άνω των 17 εκατ. ευρώ και με ισχυρή στήριξη από ΔΕΗ +2,5%, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και τράπεζες.

Η Εθνική βρίσκεται στο 1,04 ευρώ με κέρδη +2%, η Alpha Bank είναι στα 1,21 ευρώ και στο +1,7%, ενώ Eurobank και Πειραιώς είναι στο +3% και στο +2% αντίστοιχα.  


Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη


Με μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο των δεικτών και τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά δεδομένα σε Γερμανία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο DAX 30 στη Φρανφκούρτη κερδίζει +0,33% και ο Ibex 35 ανεβαίνει κατά +0,20%. %. Απώλειες καταγράφουν ο Stoxx Europe 600 με -0,00%, ο CAC 40 στο Παρίσι με -0,10%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με -0,06% και FTSE MIB στο Μιλάνο με -0,15%.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή του γαλλικού τραπεζικού ομίλου Societe Generale ενισχύεται κατά +2,16%, ενώ η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Royal KPN NV φτάνει το +0,22%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του κεφαλαίου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.