ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της FED

15:54 - 21 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α: Απώλειες ελλείψει καταλυτών.

Την αρνητική αντίδραση των αγορών προκάλεσε η απόφαση της FED για την τροποποίηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης(QE).

Όλοι οι δείκτες στην Ευρώπη διευρύνουν από το πρωί τις απώλειες τους. Ο Stoxx Europe600 έχει πτώση -1,68%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί -1,86% και ο CAC 40 χάνει επίσης -1,78%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με πτώση -1,69%, ενώ αντίστοιχο είναι το κλίμα σε Μαδρίτη και Μιλάνο, με τον Ibex 35 να βρίσκεται στο -1,48% και ο FTSE MIB να χάνει -2,74%
Την ίδια στιγμή, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζικών ομίλων και των μεταλλευτικών εταιρειών, όπως της BHP Billiton που υποχωρεί κατά -2,56%.

 

Απώλειες στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες κατέγραφε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το διεθνές αρνητικό κλίμα να επηρεάζει την ψυχολογία ελλείψει εγχώριων καταλυτών.
Ο γενικός δείκτης ATG έχανε 1,12% στις 1.027,82 μονάδες, ενώ αντίθετα οι τράπεζες FTATBNK κέρδιζαν 0,45%.
Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στη Τράπεζα Πειραιώς παραμένουν στο επίκεντρο , καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στον εγχώριο τύπο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Millennium Bank από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Η μετοχή της Πειραιώς κέρδιζε 0,35%.
"Η αγορά άνοιξε αρχικά επηρεασμένη από το αρνητικό διεθνές κλίμα και επιχειρεί τώρα να ισορροπήσει αναζητώντας τον καταλύτη που θα αλλάξει την ψυχολογία", σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
Σημαντικές απώλειες 2,68% κατέγραφε η μετοχή του ΟΠΑΠ . Ο πρωθυπουργός είπε την Τρίτη, σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες, ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
Η ΕΥΑΘ ενισχυόταν 0,48%. Νωρίτερα, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά ποσοστού 51% στην εταιρία. Η προθεσμία για την υποβολή του ενδιαφέροντος λήγει στις 19 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.