ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall: HP και Ifo οδηγούν σε άνοδο

17:40 - 22 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Σταθερά πάνω οι ευρωαγορές.

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες μετά από δύο συνεχόμενες μέρες απωλειών, με τους επενδυτές να παίρνουν θετικά μηνύματα από την Hewlett-Packard και από τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα ση Γερμανία.

 

Ο Dow ανεβαίνει 0,38% στις 13,932 μονάδες.

 

Nasdaq κερδίζει 0,46% στις 3,146 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% στις 1,509 μονάδες.


Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Hewlett-Packard παρουσίασε κέρδη 1,2 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη ήταν μειωμένα κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος. . Τα έσοδα της HP υποχώρησαν 6% στα 28,4 δισ. δολάρια. Κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων ο τίτλος της εταιρίας σημειώνει σημαντική άνοδο, κάτα 9%.

 

Ζημιογόνο ήταν το δ΄ τρίμηνο για τον ασφαλιστικό όμιλο AIG, εξέλιξη που οφείλεται στις αποζημιώσεις που κλήθηκε να καταβάλει στα θύματα των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Σάντι στις ΗΠΑ αλλά και στην επιβάρυνση που συνδέεται με την πώληση της μονάδας εκμίσθωσης αεροσκαφών International Lease Finance. Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 3,96 δισ. δολάρια.

 

Πάνω η Ευρώπη λόγω Ifo

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν με μεγάλα κέρδη τις συνεδριάσεις τους, με τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος να δίνει σημαντική ώθηση στις αγορές, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ευρωζώνη. Ο μεταλλευτικός κλάδος σημειώνει τα περισσότερα κέρδη με τις τράπεζες να στηρίζουν την άνοδο των δεικτών.

 

Ο FTSE ανεβαίνει 0,67% στις 6,334 μονάδες, με τα κέρδη της Biliton να οδηγούν σε θετικό έδαφος το Λονδίνο. Ακόμα, θετικά κινείται και η μετοχή της HSBC.

 

Ο CAC κερδίζει 1,85% στις 3,693 μονάδες, με τους τίτλους των Societe Generale και Credit Agricole να δίνουν πάτημα για άνοδο στη γαλλική αγορά.

 

Ο DAX ενισχύεται 0,80% στις 7,644 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη στη Φρανκφούρτη.

 

Ο IBEX 35 ανεβαίνει 1,32% στις 8,120 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB κερδίζει 1,40% στις 16,232 μονάδες.

 

Στην τελευταία συνεδριάση της εβδομάδας, τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στην Ιταλία και στις γενικές εκλογές του Σαββατοκύριακου. Οι οικονομολόγοι σημειώνουν ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτελέσματα, η μεγαλύτερη  αστάθεια της ιταλικής οικονομίας είναι δεδομένη.


Στα μάκρο της ημέρας, το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία βελιώθηκε σημαντικά, με το δείκτη Ifo να ενισχύεται στις 107,4 μονάδες το Φεβρουάριο έναντι 104,3 τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 105.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.