ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές, αναιμικά κέρδη

13:47 - 25 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ξεπερνούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την υποβάθμιση της Αγγλίας.

Στα επίπεδα των 1010 μονάδων κινείται ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καταγράφοντας οριακά κέρδη. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, μόλις στα 16 εκατ. Ευρώ, με τους χρηματιστές να θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα τη δημιουργία καταλυτών. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο καλές προθέσεις, παρατηρεί παλαιός χρηματιστής, ο οποίος στέκεται στο ενδιαφέρον των ξένων οίκων και στις επαφές τους στην Ελλάδα, ακόμα καιμε τον πρωθυπουργό, χωρίς αυτό όμως, να… «μεταφράζεται» και σε παροχή ρευστότητας. Οι τράπεζες βρίσκονται και σήμερα στο μάτι του κυκλώνα, με την Πειραιώς να υποχωρεί πάνω από 3%, στα 0,263 ευρώ και η ΕΤΕ πάνωαπό 2%, κάτω από  το 1 ευρώ. Στα όρια του 1 ευρώ υποχωρεί και η μετοχή της Alpha, με απώλειες κοντά στο 4%. Κατά τα άλλα, αντίδραση βγαίνει στη Βιοχάλκο, την Jumbo, τον ΟΤΕ, την Frigoglass και την Coca Cola, που ενισχύονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%. Ίδια εικόνα παρατηρείται σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

 

Ευρώπη

Με ευρεία άνοδο κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παίρνουν ερεθίσματα από την Ασία, ενώ παράλληλα αναμένουν τα εκλογικά αποτελέσματα από την Ιταλία.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά +0,16%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,72%, παρά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας από τη Moody's, στη Γερμανία ο DAX 30 ανεβαίνει σημαντικά κατά +0,96%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 φτάνει το +0,47%. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν επίσης, ο Ibex 35 στη Μαδρίτη με +0,49% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB με +0,23%.

Άνοδο +1,55% καταγράφει η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Nokia, καθώς ανακοίνωση ότι ετοιμάζει να λανσάρει στην αγορά τέσσερις νέες συσκευές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.