ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τον "ιταλικό πονοκέφαλο"

11:49 - 27 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές - Πτώση στο Τόκιο.

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία βρέθηκαν σε τροχιά ανάκαμψης, μετά τις χθεσινές μαζικές απώλειες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, που προκάλεσε ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα στην ευρωζώνη.
Οι επενδυτές, ωστόσο, επηρεάστηκαν από την άνοδο στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Ασίας, που έκλεισαν με άνοδο μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ και δηλώσεις του διευθυντή της FED (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), Μπεν Μπερνάνκι στο Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα, ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,41%, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 ανεβαίνει κατά 0,73% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,48%. Δραστική ήταν και η ανάκαμψη στα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου, όπου ο Ibex 35 σημειώνει άνοδο +0,91%, ενώ στο πολύπαθο Μιλάνο ο FTSE MIB βρίσκεται στο +0,78%.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία η μετοχή της Bouygues SA παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο +8,59%, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων και την αύξηση του τζίρου της. Από την άλλη πλευρά η μείωση των κερδών της Anheuser-Busch InBev στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, οδήγησαν σε πτώση -1,09% της μετοχής της.

 Κέρδη +5,7% καταγράφει η μετοχή της EADS, της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας, μετά την ανακοίνωση διψήφων τζίρου και κερδών το 2012, εξαιτίας της αυξημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας της Airbus. Επίσης, στη Γερμανία η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού SAP AG βλέπει τη μετοχή της στο +0,32%.

 

Θετικό κλίμα στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς η ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας και οι δηλώσεις του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), Μπεν Μπερνάνκι άλλαξαν το κλίμα στις διεθνείς αγορές. 
Στην Κίνα οι αγορές ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων αγορών και κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε οριακά με +0,09%, ενώ στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης ανέβηκε κατά +0,87%. Άνοδο +0,20% παρουσίασε στη Σεούλ ο Kospi και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με +0,66%. 
Από την άλλη πλευρά, ο Nikkei στο Τόκιο δεν ακολούθησε το θετικό κλίμα και έκλεισε με σημαντική πτώση με -1,27%.

 

Οι επιδόσεις των εταιρικών μετοχών

Στο Τόκιο οι εξαγωγικές εταιρείες βρέθηκε υπό πίεση και οι μετοχές τους σημείωσαν πτώση. Έτσι, η μετοχή της Panasonic έχασε -1,79% και στις αυτοκινητοβιομηχανίας, η μετοχή της Nissan υποχώρησαν -1,53%, ενώ η μετοχή τηςHonda Motor Co. σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες με -2,49%.

Αντίθετα στο Χονγκ Κονγκ, ο ασφαλιστικός όμιλος AIA Group ανακοίνωσε τα εταιρικά του αποτέλεσμα, όπου ο τζίρος εκτινάχθηκε κατά 89% για το 2012, με αποτέλεσμα η μετοχή να ανέβει κατά +3,80%. Την ίδια στιγμή η μετοχή της China Construction Bank Corp. βρέθηκε στο +0,32%. Κέρδη κατέγραψε επίσης η μετοχή της  Hang Lung Properties Ltd. Με +0,85%, ενώ New World Development Co. εκτινάχθηκε στο +4,73%, καλύπτοντας τις απώλειες των τελευταίων ημερών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 27 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.