ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:24 - 27 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
X.A.: Χωρίς δυναμική η κίνηση προς τις 1.000 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία βρέθηκαν σε τροχιά ανάκαμψης, μετά τις χθεσινές μαζικές απώλειες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, που προκάλεσε ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα στην ευρωζώνη.
Οι επενδυτές, ωστόσο, επηρεάστηκαν από την άνοδο στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Ασίας, που έκλεισαν με άνοδο μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ και δηλώσεις του διευθυντή της FED (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), Μπεν Μπερνάνκι στο Κογκρέσο.
Συγκεκριμένα, ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +010%, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC 40 ανεβαίνει κατά 0,73% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά +0,23%. Δραστική ήταν και η ανάκαμψη στα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου, όπου ο Ibex 35 σημειώνει άνοδο +0,68%, ενώ στο πολύπαθο Μιλάνο ο FTSE MIB βρίσκεται στο +0,39%.
Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία η μετοχή της Bouygues SA παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο +8,59%, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων και την αύξηση του τζίρου της. Από την άλλη πλευρά η μείωση των κερδών της Anheuser-Busch InBev στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, οδήγησαν σε πτώση -0,20% της μετοχής της.
Κέρδη +7,46% καταγράφει η μετοχή της EADS, της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας, μετά την ανακοίνωση διψήφων τζίρου και κερδών το 2012, εξαιτίας της αυξημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας της Airbus. Επίσης, στη Γερμανία η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού SAP AG βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί στο -0,36%.

Τέλος, στη Βρετανία η μετοχή της κατασκευαστικής Weir Group ενισχύεται κατά +3,51%, ανακοινώνοντας κέρδη προ φόρων. Από την άλλη πλευρά η μετοχή της μεταλλευτικής Rio Tinto δέχθηκε πιέσεις από την μείωση των τιμών των μετάλλων και υποχωρεί κατά -1,06% η μετοχή της BHP Billiton PLC βρέθηκε στο -0,50%.

 

ΧΑ: Ψάχνει να βρει το βήμα της η Ευρώπη μετά το sell off της Τρίτης

Σημάδια σταθεροποίησης στην  περιοχή των 1.000 μονάδων, με το ανοδικό σενάριο να παραμένει ισχυρό, αρκεί να βοηθήσει και η… ειδησεογραφία, παρατηρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, ωστόσο, κάτι που προκύπτει από τις συναλλαγές, καθώς δύο  ώρες μετά το άνοιγμα, ο τζίρος δεν έχει προσεγγίσει καν τα 15 εκατ. ευρώ. Κάποιες εντολές αγορών, έχουν βγει στις τράπεζες, με τον κλάδο να εμφανίζει  μεγάλες διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια. Η αγορά τελεί εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις αυξήσεις κεφαλαίου, αλλά και για την παράταση σε αυτές, μέχρι το καλοκαίρι. Κέρδη πάνω από 15% για τη Eurobank, στα 40 λεπτά, πάνω από 75 ενισχύεται η Πειραιώς, στα 0,258 ευρώ, άνω του 6% τα κέρδη για την Alpha κοντά στο 1 ευρώ και απώλειες περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα στα 0,96 ευρώ. Από εκεί και πέρα αντίδραση βγαίνει και πάλι στη Βιοχάλκο, την Jumbo, την Ελλάκτωρ, την Τέρνα Ενεργειακή, τον ΟΛΠ, τον Μυτιληναίο και τη ΔΕΗ. Profit taking στον ΟΠΑΠ και την ΕΧΑΕ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.