ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα με απώλειες στη Wall

17:45 - 04 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Η πτώση των μεταλλευτικών μετοχών ρίχνει τις ευρωαγορές.

Με πτώση ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall, στον απόηχο των απωλειών σε Ασία και Ευρώπη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στους στο πρόγραμμα περικοπής των κρατικών δαπανών στις ΗΠΑ.

 

Ο Dow χάνει 0,32% στις 14,045 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,09% στις 3,166 μονάδες.

 

Ο S&P 500 πέφτει 0,14% στις 1,516 μονάδες.


Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχουν ενεργοποιηθεί οι αυτόματες περικοπές δαπανών καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να καταλήξουν σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μείωσης των ελλειμμάτων.


Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 49% για το δ΄ τρίμηνο στα 4,55 δισ. δολ. ή 2.757 δολ. ανά μετοχή. Για το σύνολο του 2012 τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν 45% στα 14,8 δισ. δολ.

 

Οι μεταλλευτικές ρίχνουν την Ευρώπη

 

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αρνητικά μηνύματα από την ασιατική αγορά και το ρευστό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία να επηρεάζουν αρνητικά τους επενδυτές.

 

Ο μεταλλευτικός κλάδος σημειώνει μεγάλη πτώση, ενώ μεικτή εικόνα έχουν οι μετοχές των τραπεζών.

 

Ο FTSE πέφτει 0,53% στις 6,345 μονάδες, με τους τίτλους των Rio Tinto, BHP Biliton και Anglo American να δέχονται πιέσεις που ωθούν προς τα κάτω το Λονδίνο. Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της HSBC.

 

Ο CAC ανεβαίνει οριακά 0,08% στις 3,703 μονάδες, παρά την πτώση που έχει ο τραπεζικός κλάδος. Οι μετοχές των BNP Paribas, Societe Generale είναι στο «κόκκινο» ενώ αρνητικά κινείται και ο τίτλος της Total.

 

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX χάνει 0,335 στις 7,683 μονάδες, με τη Thyssen Kruup να σημειώνει σημαντική υποχώρηση.

 

Ο ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0,28% στις 8,210 μονάδες, μετά την επιτυχημένη δημοπράτηση κρατικών ομολόγων και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol να πουλάει το μερίδιό της στην εταιρεία Temasek από την Σιγκαπούρη έναντι 1,3 δισεκ. δολαρίων, προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική της ευρωστία.

 

Ο FTSE MIB γράφει απώλειες 0,61% στις 15,578 μονάδες, με τις νέες εκλογές στην Ιταλία  να φαντάζουν ώς το επικρατέστερο σενάριο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

 

Στα μάκρο της ημέρας, χειρότερα του αναμενομένου είναι τα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, διακόπτοντας την εξάμηνη ανοδική του πορεία, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας από το διαφαινόμενο εκλογικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

Ο μηνιαίος δείκτης της Sentix υποχώρησε στις -10,6 μονάδες τον Μάρτιο, από -3,9 μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο, έναντι -5,2 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.


Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στις προσδοκίες μειώθηκε στις 8,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 15,8 μονάδες τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -27,8 μονάδες, υποχωρώντας από τις 21,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.