ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Comeback κερδών για τη Wall στο τέλος

22:40 - 04 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Comeback κερδών για τη Wall στο τέλος
Νευρικότητα επικράτησε στις ευρωαγορές.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν οι αμερικανικοί δείκτες την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Federal Reserve για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας να τονώνουν τους επενδυτές, μετά από μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές.

 

O Dow κέρδισε 0,27% στις 14,128 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,39% στις 3,182 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,45% στις 1,525 μονάδες.

 

Σημαντικές απώλειες  κατέγραψαν  οι μετοχές της Caterpillar και της Boeing, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Wal Mart Stores και  IBM.

 

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχουν ενεργοποιηθεί οι αυτόματες περικοπές δαπανών καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να καταλήξουν σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μείωσης των ελλειμμάτων.


Η αντιπρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν αξιοσημείωτοι κίνδυνοι που να επιβάλλουν τον περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων (QE3).

«Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι είναι ακόμα απαραίτητη μια εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική για τη στήριξη μιας πιο ισχυρής ανάκαμψης και μιας πιο γρήγορης ανάπτυξης στην απασχόληση» ανέφερε η Γιέλεν.


Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 49% για το δ΄ τρίμηνο στα 4,55 δισ. δολ. ή 2.757 δολ. ανά μετοχή. Για το σύνολο του 2012 τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν 45% στα 14,8 δισ. δολ.

Άλμα 5,7% σημειώνει η μετοχή της Hess, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αποχωρήσεις από τους τομείς του marketing και της λιανικής και θα επικεντρωθεί στην εξερεύνηση και την παραγωγή.

 

 

Οι μεταλλευτικές τάραξαν την Ευρώπη

 

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παίρνουν αρνητικά μηνύματα από την πτωτική πορεία που εμφάνισαν οι ασιατικοί δείκτες και από την εφαρμογή περικοπών στις κρατικές δαπάνες των  ΗΠΑ.

Οι μεταλλευτικές εταιρίες κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ακόμα,  το ρευστό πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στην Ιταλία καθιστά απαισιόδοξους τους αναλυτές για την πορεία που θα έχει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο FTSE έχασε 0,51% στις 6,346 μονάδες, με τις μετοχές των Rio Tinto, BHP Biliton και Anglo American να γράφουν σημαντική υποχώρηση. Απώλειες είχε και ο τίτλος της HSBC.

O CAC σημείωσε κέρδη 0,27% στις 3,710 μονάδες, κυρίως λόγω της ανόδου που είχε η μετοχή της France Telekom. Στον αντίποδα, πτώση έγραψαν οι τίτλοι των τραπεζών και της Total.

Ο DAX έπεσε 0,21% στις 7,692 μονάδες, με τα «χαρτιά» των Commerzbank, Deutsche Bank να κινούνται καθοδικά.

Ο ΙΒΕΧ 35 ανέβηκε 0,72% στις 8,246 μονάδες, μετά την επιτυχημένη δημοπράτηση κρατικών ομολόγων και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol να πουλάει το μερίδιό της στην εταιρεία Temasek από την Σιγκαπούρη έναντι 1,3 δισεκ. δολαρίων, προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική της ευρωστία.


Ο FTSE MIB υποχώρησε 0,85% στις 15,542 μονάδες, με την πολιτική αστάθεια να επηρεάζει για μια ακόμα μέρα την αγορά του Μιλάνου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε οριακά 0,01% στις 289 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, χειρότερα του αναμενομένου ήταν τα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, διακόπτοντας την εξάμηνη ανοδική του πορεία, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας από το διαφαινόμενο εκλογικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

Ο μηνιαίος δείκτης της Sentix υποχώρησε στις -10,6 μονάδες τον Μάρτιο, από -3,9 μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο, έναντι -5,2 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.


Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στις προσδοκίες μειώθηκε στις 8,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 15,8 μονάδες τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -27,8 μονάδες, υποχωρώντας από τις 21,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 00:10 - 05 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.