ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τα ασιατικά χρηματιστήρια

10:50 - 05 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Η χθεσινή άνοδος στη Wall Street παρέσυρε σε θετική πορεία τις σημερινές συνεδριάσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά από το μαζικό ξεπούλημα των μετοχών που είχαν αρνητικές επιπτώσεις στους δείκτες.

Την ίδια στιγμή στο Τόκιο, οι ιαπωνικές μετοχές συνέχισαν να διευρύνουν τα κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτική υπό τη νέα διεύθυνση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι μετοχές ξεκίνησαν να ανεβαίνουν με την έναρξη της ετήσιας συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου(ΕΛΚ) – του κινεζικού κοινοβουλίου -, παρότι οι μετοχές των εταιρειών real estate συνέχισαν την πτώση τους, καθώς ο κλάδος ακόμη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του μετά την επιβολή των περιορισμών που επιβλήθηκαν, προκειμένου να αποτραπεί η υπερθέρμανση της κινεζικής οικονομίας.
Η ανάκαμψη των κινεζικών δεικτών ήρθε μετά την ανακοίνωση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, στην έναρξη της συνεδρίασης του ΕΛΚ, ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο για την οικονομική ανάπτυξη το 7,5% για το 2013, στην ίδια γραμμή με τις προβλέψεις.
Έτσι σε αυτό το κλίμα, ο Shanghai Composite στη Σαγκάη βρέθηκε στο +2,33%, ανακάμπτοντας εν μέρει από το -3,7% που υπέστη τη Δευτέρα, που ήταν και οι μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο του 2011.
Την ίδια στιγμή στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, κινήθηκε επίσης σε θετικό έδαφος παρουσιάζοντας όμως μικρότερη δυναμική στο +0,10%.
Από την άλλη πλευρά, ο Nikkei στο Τόκιο συνέχισε ανεπηρέαστος τη θετική του πορεία των προηγούμενων ημερών με +0,27%.
Στη Σεούλ ο Kospi κέρδισε +0,17% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +1,30%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 05 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.