ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στις αγορές της Ασίας

11:30 - 12 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Καθώς οι επενδυτές περιμένουν από το Πεκίνο να δώσει τις κατευθύνσεις για την οικονομία και τις πολιτικές της χώρας.

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η Σαγκάη δεν μπόρεσε να δώσει το στίγμα για τις υπόλοιπες αγορές. Οι επενδυτές έδειξαν την απαισιοδοξία τους, καθώς η ηγεσία της Κίνας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις πολιτικές και τα μέτρα που θα λάβει για την οικονομία. Στο Πεκίνο συνεδριάζει αυτές της μέρες η Κινεζική Εθνοσυνέλευση, από το βήμα της οποίας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Έτσι, ο Shanghai Composite Index υποχώρησε -1,04%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε -0,70%.
Σε αυτό το κλίμα οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν μεγάλες απώλειες στη Σαγκάη με την Ping An Bank Co. Να χάνει -1,04%, ενώ η China Citic Bank Corp. βρίσκεται στο -1,32% και η China Merchants Bank Co.περιορίστηκε κατά -1,68%.

Την ίδια στιγμή στο Τόκιο, ο Nikkei παρουσίασε απώλειες για πρώτη φορά μετά από 8 ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας με -0,28%.
Παρά τις απώλειες του δείκτη όμως, οι εξαγωγικές εταιρείες επωφελούνται του γεν που συνεχίζει να πέφτει. Έτσι, άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Panasonic με +4,63% και της Mitsubishi Motors +3,70%.
Πτώση κατέγραψαν επίσης ο δείκτης Taiex με -0,55% στην Ταϊβάν, ο Kospi στη Νότια Κορέα me -0,50% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία με -0,56%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.