ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο όριο ξεκίνησε η Wall

15:44 - 12 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με μικρά κέρδη οι ευρωαγορές.

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τρίτη, μετά από 7 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις κατά τις οποίες ο Dow σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη της ιστορίας του, ενώ σήμερα μένει σταθερός στις 14,447 μονάδες.

 

Ο Nasdaq χάνει 0,21% στις 3,247 μονάδες.

 

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,08% στις 1,555 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η National Federation of Independent Business (NFIB) ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,9 μονάδων στις 90,8 μονάδες, ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων τον τοποθετούσαν στις 90 μονάδες.

 

 

Στο όριο και η Ευρώπη

 

Με οριακές διακυμάνσεις συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρία, με την έλλειψη κάποιου καταλύτη να είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις αγορές.

 

Ο FTSE κερδίζει 0,10% στις 6,510 μονάδες, με τις μεταλλευτικές εταιρίες να είναι αυτές που σημειώνουν σημαντική άνοδο, δίνοντας πάτημα για κέρδη στο Λονδίνο.

 

Ο CAC ενισχύεται 0,07% στις 3,839 μονάδες.

 

Ο DAX μένει σταθερός στις 7,985 μονάδες, με τον τίτλο της εταιρίας καλλυντικών Symrise να σημειώνει απώλειες άνω του 5%.

 

Η εικόνα στα περιφερειακά χρηματιστήρια είναι πιο αρνητική, με τη ρευστή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία να ρίχνει και την αγορά στη Μαδρίτη.

 

Ο FTSE MIB πέφτει 0,20% στις 16,061 μονάδες και ο IBEX 35 υποχωρεί 0,05% στις 8,549 μονάδες.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά αύριο την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης  για την Κύπρο.

 

 

Σε άλλες οικονομικές ειδήσεις, «στο κατώφλι της ανάκαμψης» βρίσκεται η γερμανική οικονομία, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στην μηνιαία έκθεσή του, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα.

 

Στην έκθεση αυτή τονίζεται ότι η βιομηχανική παραγωγή απλώς επιβράδυνε την καθοδική της πορεία, καθώς οι παραγγελίες στον κατασκευαστικό τομέα παραμένουν περιορισμένες.

 

«Υπάρχουν σημάδια ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει την ερχόμενη άνοιξη. Το υποδεικνύουν τόσο το κάπως βελτιωμένο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, όσο και οι θετικοί δείκτες», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και διευκρινίζει ότι «η ύφεση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 12 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.