ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Eurogroup δεν πείθει τους επενδυτές για την Κύπρο - Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:52 - 19 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Το Eurogroup δεν πείθει τους επενδυτές για την Κύπρο - Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Παρά το κλίμα μεταστροφής στην Ευρωζώνη για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.

Διευρύνουν σήμερα τις απώλειές τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου και ειδικότερα για τη φορολόγηση των κυπριακών καταθέσεων. Οι αγορές περιμένουν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Λευκωσία για την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας από την Ολομέλεια, καθώς και τη στάση του Eurogroup, το οποίο από χθες μεταβάλλει στη στάση.

Παρότι όμως τα ασιατικά χρηματιστήρια φαίνεται ότι ξεπέρασαν το «κυπριακό» σοκ και έκλεισαν ανακάμπτοντας και καλύπτοντας τις χθεσινές απώλειες, οι δείκτες στην Ευρώπη υποδεικνύουν ότι επενδυτές θεωρούν ότι το κλίμα δεν είναι ακόμη κατάλληλο.
Έτσι, ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί -0,22% με τις μεταλλευτικές εταιρείες να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η μετοχή της Rio Tinto παρουσιάζει απώλειες -3,21% και της Anglo American κατά -1,74%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει -0,25% στη Γερμανία ο DAX 30 παρουσιάζει πτώση -0,53% και στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο -0,54%.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την κρίση, με τους δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος. Έτσι, στο χρηματιστήριο Μιλάνου ο δείκτης FTSE MIB κερδίζει -0,17%, ενώ στη Μαδρίτη ο Ibex 35 κατά -0,53%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 19 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.