ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τράπεζες έριξαν τις ευρωαγορές

20:05 - 25 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικό γύρισμα στη Wall μετά από τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.


Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, μετά από την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

 

Οι τραπεζικές μετοχές αποτελέσαν «βαρίδι» για τις αγορές, σημειώνοντας σημαντικές απώλειες ύστερα από τις δηλώσεις του Γέρουν Ντάισελμπλουμ.


Ο FTSE έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 6.378 μονάδες.

 

Ο CAC υποχώρησε 1,12% στις 3.728 μονάδες.

 

Ο DAX έχασε 0,51% στις 7.871 μονάδες.

 

Ο IBEX 35 υποχώρησε 2,26% στις 8.141 μονάδες,  ενώ καθοδικά κινήθηκe και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, που έχασε 2.50% στις 15.644 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,35% στις 293 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, στο 0.3% από το αρχικό 0.8% αναθεώρησαν την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας το 2013 οι πέντε «σοφοί» της χώρας. Η αναθεώρηση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η οποία επιβάρυνε στατιστικά και το 2013.

 

Το συμβούλιο των οικονομολόγων που συνεργάζονται με την γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον λίγο πιο απαισιόδοξο από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο είχε προβλέψει για το τρέχον έτος ανάπτυξη 0.4%.

 

Η ανάπτυξη θα προέλθει κυρίως από την εσωτερική ζήτηση και την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία ωθείται σημαντικά από την σταθερότητα στην αγορά εργασίας, υποστηρίζουν οι «σοφοί», οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένουν αξιοσημείωτη αύξηση των κεφαλαίων επενδύσεων, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο.

 

Ελαφρώς αρνητική θα είναι, τονίζουν, η συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στην ανάπτυξη, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 3% και τις εισαγωγές κατά 4%.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η σχετικώς ισχυρή οικονομική θέση της Γερμανίας θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο ένα μικρό έλλειμμα, της τάξης του 0.2% και πληθωρισμό περίπου στο 1.7%.

 

Αρνητικά η Wall


Οι αμερικανικοί δείκτες γύρισαν στον κόκκινο παρά το θετικό τους άνοιγμα νωρίτερα, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ που ανέφερε ότι το σχέδιο διάσωσης των κυπριακών τραπεζών θα αποτελέσει «κανόνα» για όλα τα χρηματωπιστωτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

Ο Dow χάνει 0,30% στις 14.469 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,09% στις 3.242 μονάδες.

 

Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,19% στις 1.554 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχείρησεων,  η Dell επιβεβαίωσε πως έλαβε εναλλακτικές προσφορές εξαγοράς από πως έχει λάβει δύο νέες προσφορές εξαγοράς από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn και την εταιρεία private – equity Blackstone Group, που σύμφωνα με ειδική επιτροπή ενδέχεται να είναι πιο συμφέρουσες από την αρχική πρόταση που είχε υποβάλει πριν ένα μήνα ο ιδρυτής της Michael Dell. Η μετοχή της καταγράφει άνοδο 2,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.