ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελ-«μπλουμ» στο ΧΑ!

12:23 - 26 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Έντονες διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιτήρια - Οι επενδυτές αμφισβητούν τη λύση του eurogroup για την Κύπρο.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το χρηματιστήριο της Αθήνας με πτώση πάνω από 3%,αποτέλεσμα των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ ο οποίος στοχοποίησε, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, και την Ελλάδα λέγοντας ότι η συνταγή στην Κύπρο θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Όλες οι μετοχές του δείκτη ase25 βρίσκονται στο κόκκινο με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank Properties.

Η πτώση στις τράπεζες ξεπερνάει το 3,5%. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ αποτελούν πακέτο στην Coca Cola.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση προσπαθώντας να εκτιμήσουν τις συνέπειες της συμφωνίας του eurogroup για την Κύπρο.
Ο Stoxx Europ 600 κερδίζει +0,26%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει οριακές απώλειες -0,02%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει +0,18%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο +0,35%, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί κατά -0,17% και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ ανεβαίνει +0,08%.

 

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Σημαντικά απώλειες κατέγραψαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο της συμφωνίας του eurogroup για την Κύπρο, με τους επενδυτές να φανερώνουν την ανησυχία τους για τις πιθανές επιπτώσεις ήδη από τις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τη Wall Street, που κατέγραψαν μεγάλες ζημίες.
Σε αυτό το κλίμα ο Shanghai Composite στη Σαγκάη υποχωρεί στο -0,96% και ο Hang Seng σημειώνει οριακή πτώση -0,03%. Την ίδια στιγμή στην Ιαπωνία ο Nikkei έχασε -0,60% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 βρέθηκε στο -0,60%. Αντιθέτως, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο +0,30%.
Εν τω μεταξύ, απώλειες κατέγραψαν οι μεταλλευτικές και ενεργειακές εταιρίες στην Ασία και την Ωκεανία
Η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε πτώση -2,27% και η μετοχή της Paladin Energy περιορίστηκε κατά -2,48%. Στην Ιαπωνία η μετοχή της Nippon Steel & Sumitomo Metal έχασε -2,05% και η μετοχή της JFE Holdings σημείωσε απώλειες -2,67% και τέλος στη Σεούλ η μετοχή της Hyundai Steel έπεσε -0,86%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.