ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στις αγορές της Ασίας

10:36 - 29 Μαρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν το α΄ τρίμηνο του 2013 τα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν το α΄ τρίμηνο του 2013 τα ασιατικά χρηματιστήρια, όπου με εξαίρεση την τελευταία εβδομάδα, η συνολική απόδοσή τους ήταν ανοδική.

 

Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με +0,50%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο +0,57%, ενώ στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά -0,09%.

 

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα είναι σήμερα τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, καθώς και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

 

Ωστόσο, παρά το θετικό κλίμα στο Τόκιο, εταιρείες όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά -1,06%, της Resona Holdings Inc. κατά -1,41% και της Daiwa Securities Group Inc. κατά -0,91%.

 

Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση του προέδρου της Panasonic, ότι σχεδιάζει να καταργήσει μη κερδοφόρες μονάδες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, κόστισε στη μετοχή της εταιρείας μία πτώση της τάξης του -7,10%.

 

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές ορισμένων blue-chip τεχνολογικών και ηλεκτρονικών εταιρειών έδειξε αρκετή ενεργητικότητα, με τη μετοχή της Kyocera Corp. στο +2,56%, της Tokyo Electron Ltd. στο +4,39% και της Sharp Corp. στο +1,49%,. Μετά το δημοσίευμα του Nikkei news report, ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.