ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στη Wall, περιμένοντας την Alcoa

16:34 - 08 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζουν σε θετικό ρυθμό οι ευρωαγορές.

Με νευρικότητα ξεκίνησαν τη συνεδριάση της Δευτέρας οι αμερικανκοί δείκτες, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελέσματων για το α' τρίμηνο να κυριαζρχεί στην ατζέντα των εξελίξεων για την τρέχουσα εβδομάδα.

 

Ο Dow χάνει 0,18% στις 14.544 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,165 στις 3.209 μονάδες.

 

Ο S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,02% στις 1.553 μονάδες.

 

Στην αγορά επικρατεί η απαισιοδοξία των επενδυτών λόγω των αρνητικών στοιχείων για την ανεργία του Μαρτίου στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Στο επίκεντρο της προσοχής, βρίσκεται και η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάρκι, που θα γίνει μετά το κλείσιμο της Wall.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου, με την Alcoa να «ξεκινά το χορό» σήμερα το βράδυ, με το πέρας της συνεδριάσης. Σημειώνεται ότι ο τίλος της εταιρίας σημειώνει κέρδη 0,46% στο άνοιγμα της αγοράς.

 

Μέσα στην εβδομάδα, θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των JP Morgan Chase και Wells Fargo & Co, τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

 

Ενισχύονται οι ευρωαγορές

 

Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές η πολιτική αστάθεια στην Πορτογαλία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν στο «πράσινο» την πρώτη συνεδριάση της εβδομάδας, περιμένοντας την πρεμιέρα των οικονομικών αποτελέσματων α' τριμήνου στις ΗΠΑ.

 

Ο FTSE κερδίζει 0,29% στις 6.268 μονάδες, με τη μετοχή της Spirent Communications να γράφει πτώση άνω του 3%, λόγω της υποβάθμισης σύστασης από την UBS.

 

O CAC ανεβαίνει 0,59% στις 3.686 μονάδες, με τον τίλο της Total να δίνει πάτημα για κέρδη στο Παρίσι.

 

Ο DAX ενισχύεται οριακά 0,16% στις 7.670 μονάδες.

 

Ο IBEX 35 κερδίζει 0,42% στις 7.830 μονάδες.

 

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB γράφει άνοδο 0,44% στις 15.317 μονάδες, με την πολιτική αβεβαιότητα και το μη σχηματισμό κυβέρνησης να συνεχίζει να προβληματίζει την αγορά του Μιλάνου.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,30% στις 288 μονάδες.

 

Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, μετά την απόρριψη μέτρων λιτότητας από το Συνταγματικό Δικαστήριο, δήλωσε πως η απόρριψη προγραμματισμένων μέτρων προακλεί σοβαρό κίνδυνο για την ικανότητα της Λισαβόνας να τηρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής και για την προσπάθεια της χώρας να ανακτήσει την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές ομολόγων μέχρι τον Σεπτέμβριο.


Στα μακρο της ημέρας, επιδεινώθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο λόγω ανησυχιών για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, σύμφωνα με έρευνα της ομάδας Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επενδυτικής πίστης Sentix υποχώρησε τον Απρίλιο στο -17,3, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν τον Μάρτιο βρισκόταν στο -10,6.

 

 

Στο μέτωπο των κρατικών τίτλων, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων Γαλλίας, Αυστρίας, Βελγίου και Ολλανδίας κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά την Δευτέρα, ενώ αντίθετα η απόδοση του αντίστοιχου πορτογαλικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 6,49%.

 

Ειδικότερα, το δεκαετές γαλλικό ομόλογο υποχωρεί σήμερα στο 1,71%, το ολλανδικό στο 1,41%, το βελγικό στο 1,92% και το αυστριακό στο 1,46%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:56 - 08 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.