ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τράπεζες «πετάνε», οι ευρωαγορές διευρύνουν τα κέρδη τους

13:19 - 10 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Kλειδώνει και πάλι η Eurobank, ανεβάζει στροφές η ΕΤΕ.

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη συνεδριάση της Τετάρτης, με τη μεγάλη άνοδο που σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος να φέρνει αέρα εμπιστοσύνης στις αγορές.

 

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μεταλλευτικές και οι πετρελαϊκές εταιρίες.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE κερδίζει 0,77% στις 6.362 μονάδες, με τη μετοχή της Rio Tinto να ανεβαίνει πάνω από 2,5%.

 

Ο CAC ενισχύεται 1,26% στις 3.717 μονάδες, με τον τίτλο της Τotal να ανεβαίνει. Στον αντίποδα, η μετοχή της France Telecom σημειώνει πτώση, μετά από την υποβάθμιση σύστασης από την Goldman Sachs.

 

Ο DAX ανεβαίνει 1,21% στις 7.730 μονάδες. Στην αγορά της Φρανκφούρτης, η μετοχή της E.ON σημειώνει άνοδο 2,22%, λόγω της αναβάθμισης σύστασης από την Morgan Stanley.

 

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 γράφει ράλι ανόδου κατά 2,25% και στις 8.048 μονάδες, ενώ στην Ιταλία, ο FTSE MIB κερδίζει 1,65% στις 15.691 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,02% στις 291 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζουν τα κέρδη των τραπεζικών τίτλων ανακάμπτοντας έτσι δυναμικά από τις πρόσφατες μεγάλες απώλειες, καθώς οι αναλυτές και οι traders αναφέρουν ισχυρότερη όρεξη των επενδυτών για assets υψηλού ρίσκου λόγω της επιθετικής νομισματικής χαλάρωσης της Ιαπωνίας, την πιθανή επέκταση των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καθώς και την ισχυρή ζήτηση που παρατηρήθηκε σε δημοπρασία ομολόγων του EFSF.

 

Η Banco Santander κερδίζει 3,9%, η BNP Paribas 4%, η Deutsche Bank 3% και η UniCredit 2,8%, ενώ ισχυρά είναι τα κέρδη και στην Bank of Ireland κέρδη 3,8% και στην πορτογαλική Banco Espirito Santo - η οποία είχε υποχωρήσει 33% μεταξύ των μέσων Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, και σήμερα σημειώνει ράλι 7,7%.

 

 

Οι traders αναφέρουν επίσης την ισχυρή ζήτηση στην δημοπρασία ομολόγων του EFSF αξίας 8 δισ. ευρώ, η οποία καθησυχάζει την αγορά για την ικανότητα του EFSF να συγκεντρώσει χρήματα.

 

Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Για δεύτερη μέρα στο +30% βρίσκεται η μετοχή της Eurobank και η αγορά να ρίχνει την προσοχή της στη μετοχή, ποντάροντας στο ότι τελικά είναι εφικτή η κάλυψη του 10% της αύξησης κεφαλαίου από ιδιωτικά κεφάλαια. Και όχι μόνο αυτό. Καλό είναι το κλίμα για την Alpha και την Πειραιώς, οι οποίες όχι απλώς θα καλύψουν το όριο του 10%, αλλά από τις επαφές που έχουν γίνει με ξένους οίκους και Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, προκύπτει ότι θα υπερκαλύψουν το εν λόγω όριο. Ως προς την Εθνική, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού μετά την αποτυχημένη παρουσίαση του business plan και των συνεργειών της συγχώνευσης με την Eurobank την περασμένη Παρασκευή, καλείται σήμερα το μεσημέρι να πείσει το ΤΧΣ ότι θα καταφέρει να καλύψει το 10%. Η αγορά είναι δύσπιστη με τη μετοχή να ενισχύεται περίπου στο 6%, κοντά στα 50 λεπτά. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται στην περιοχή των 890 μονάδων με κέρδη άνω του 2% και τις συναλλαγές να υπερβαίνουν τα 26 εκατ. ευρώ.

 

Από εκεί και πέρα βγαίνουν εντολές αγορών στη ΔΕΗ, η οποία επέστρεψε στα 6 ευρώ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo και ΕΛΠΕ ενισχύονται πάνω από 4%, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο πάνω από 3%.  Απώλειες για τον ΟΠΑΠ που υποχωρεί στα 6,87 ευρώ, δεδομένου ότι σήμερα καθορίζονται τα σχήματα που θα «χτυπήσουν» τον Οργανισμό, ενώ κόπωση παρατηρείται στη μετοχή της Ιντραλότ, που κινείται στην περιοχή των 1,96 ευρώ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 10 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.