ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» οι δείκτες στην Ευρώπη

11:30 - 15 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Η ανάκαμψη του γεν και η απογοητευτική ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας άσκησαν πιέσεις στους ασιατικούς δείκτες.

Με πτώση κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Ωστόσο, μεγάλη άνοδο έχουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών, διατηρώντας σε μία ισορροπία τους δείκτες.


Έτσι, ο Stoxx Europe 600 χάνει -0,22%, που παρουσιάζει οριακές διακυμάνσεις. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μεταλλευτικές εταιρείες με τη μετοχή της Rio Tinto να περιορίζεται κατά -2,58% και την Randgold Resources Ltd. να σημειώνει πτώση -7,50%.
Από την άλλη πλευρά, κέρδη +1,24% παρουσιάζει η μετοχή της φαρμακευτικής Roche Holding.


Όσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά -0,90%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη χάνει -0,64%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες -0,68%.

 

Πτώση στην Ασία

 

Τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας απογοήτευσαν τους επενδυτές βυθίζοντας στο «κόκκινο» τους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων. Την ίδια στιγμή η πίεση στις αγορές ενισχύθηκε από την ανάκαμψη του γεν και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα ο Shanghai Composite στη Σαγκάη σημείωσε πτώση -2,17% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε -1,44%. 
Στο Τόκιο ο Nikkei είχε απώλειες -1,55%, ενώ στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 υποχώρησε -0,91%. Μικρότερη ήταν η πτώση στο χρηματιστήριο της Σεούλ με τον Kospi να χάνει -0,20% και στην Ταϊβάν τον Taiex να περιορίζεται κατά -0,74%.

 

Σημαντικές απώλειες για τις κινεζικές και ιαπωνικές μετοχές

 

Το κλίμα που δημιουργήθηκε για την οικονομία της Κίνας οδήγησαν και σε ισχυρή πτώση τις κινεζικές μετοχές. Έτσι στη Σαγκάη βρέθηκαν η Sany Heavy Industry Co. στο -3,36%, η Great Wall Motor στο -1,22% και η και την Ping An Insurance Group Co. στο -1,65%


Στο Χονγκ Κονγκ η Industrial & Commercial Bank of China Ltd έχασε -0,37%, ενώ η βιομηχανία υποδημάτων Belle International Holdings Ltd. σημείωσε πτώση -1,94%.

 

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο Τόκιο με τη μετοχή της Honda Motor Co. να υποχωρεί -1,77% και τη μετοχή της Bridgestone Corp. να σημειώνει απώλειες -3,16%.

 

Σημαντικά κέρδη για Sharp και Pioneer

Από την άλλη πλευρά, σημαντικά κέρδη οι εταιρείες τεχνολογίας Sharp και Pioneer, καθώς η πρώτη ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει περισσότερο από 9% του μεριδίου της στη δεύτερη. Έτσι, η μετοχή της Sharp εκτοξεύθηκε στο +10,45%, ενώ η μετοχή της Pioneer παρουσίασε κατακόρυφη άνοδο στο +4,29%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.