ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΠΑΠ ανεβάζει το Χ.Α.

11:24 - 17 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μικρή άνοδο κατέγραφε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη με τον ΟΠΑΠ να σημειώνει υπεραπόδοση εν μέσω αισιοδοξίας ότι το Δημόσιο θα καταφέρει να πουλήσει το 33% του οργανισμού.

Ο γενικός δείκτης ενισχυόταν 0,55% στις 918,67 μονάδες με τον ΟΠΑΠ">ΟΠΑΠ να κερδίζει 2%. Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του ΟΠΑΠ αργότερα στην ημέρα. Η προθεσμία λήγει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.


Σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης, από τους 7 προεπιλεγέντες τουλάχιστον δύο, οι κοινοπραξίες του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners-κινεζικής Fosun και της Emma Delta, αναμένεται να μονομαχήσουν για τον ΟΠΑΠ">ΟΠΑΠ.

 

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα είναι η πρώτη μεγάλη από τότε που Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο το 2010 και η επιτυχία της θα δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τη χώρα.


"Υπάρχει αισιοδοξία ότι η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει, πράγμα που θα δείξει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη χώρα", σχολίασε trader ελληνικής χρηματιστηριακής. "Η ιδιωτικοποίηση θα είναι ένας σημαντικός καταλύτης για την αγορά"

 

Βαρίδι συνέχιζε να αποτελεί η μετοχή Coca-Cola Hellenic (CCH) . Η CCH υποχωρούσε 3,03%, καθώς αρκετοί που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των μετοχών στα πλαίσια της προαιρετικής δημόσιας πρότασης πωλούν τις μετοχές τους.

 

Την Παρασκευή λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της ελβετικής CCHBC AG για την ανταλλαγή των μετοχών της με αυτές της CCH.

Οι τράπεζες ενισχύονταν 4,56% εν αναμονή της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησής τους. Τα ιδρύματα θα πρέπει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν λάβει την έγκριση των μετόχων τους για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 17 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.