ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετικό έδαφος η Ευρώπη

11:17 - 19 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με άνοδο στις ασιατικές αγορές. Μεγάλα κέρδη για τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών και της L'Oreal.

Στην πλήρη ανατροπή του σκηνικού έχουν προχωρήσει οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έχουν αφήσει πλέον για τα καλά το αρνητικό κλίμα των αρχών της εβδομάδας, όταν οι δείκτες είχαν κλείσει στα χαμηλότερα σημεία των τελευταίων 3,5 χρόνων.

 

Με άνοδο κατά +0,26% κινείται σήμερα ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο Παρίσι,ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά +0,66%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ανεβαίνει κατά +0,31%, στη Μαδρίτη ο Ibex 35 κερδίζει +0,88% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB βρίσκται στο +1,15%. Επιπλέον, ο Stoxx Europe 600 προσθέτει +0,45%.

 

Επιπλέον, κέρδη +2,5% καταγράφει η μετοχή του ομίλου καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας L'Oreal, που ανακοίνωσε κέρδη μεγαλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Από την άλλη πλευρά η μετοχή της SAP, του μεγαλύτερη σχεδιαστή software για επιχειρήσεις και μάνατζμεντ παγκοσμίως, υποχωρεί κατά -2,7%, καθώς το επίπεδο των πωλήσεων ήταν μικότερο απο τις προβλέψεις. 

 

Παράλληλα, μεγάλα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, που ενισχύονται από την άνοδο των τιμών στα βασικά μεταλλεύματα. Έτσι, η μετοχή της Anglo American ανεβαίνει κατά +2,5%, καθώς κατάφερε στο πρώτο τρίμηνο να αυξήσει την παραγωγή της στα περισσότερα ορυκτά, μεταξύ των οποίων τον χαλκό, τα σιδηρομεταλλεύματα και τα διαμάντια. Αντίστοιχα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Kazakhmy +7,97%, Eurasian Natural Resources +4,22% και Vedanta Resources +3,13%.

 

Θετικά πρόσημα στην Ασία

 

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασίας, με τους επενδυτές να αγνοούν μια σειρά από μάλλον απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, και να στρέφουν την προσοχή τους στη συνάντηση του G20 στην Ουάσιγκτον, όπου οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση της βραδείας παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Μετά τη σημερινή λήξη των εργασιών, το G20 αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα κάνει λόγο για την ανάγκη μέτρων ενίσχυση της ανάπτυξης και αποφυγής ενός νομισματικού πολέμου.

 

Έτσι, στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,73%, ενώ στην αγορά της Κίνας στη Σαγκάη, ο σύνθετος δείκτης Shanghai Composite είχε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στο 2,21%.

 

Στη Νότια Κορέα, ο Kοspi ενισχύθηκε 0,35%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 1,58%, ενώ με μικρά σχετικά κέρδη 0,24% έκλεισε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία. Επιπλέον, στην Ταϊβάνο δείκτης Taiex κέρδισε +1,79%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 19 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.