ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κέρδη των εταιρειών έφεραν κέρδη στην αγορά της Νέας Υόρκης.

22:13 - 25 Απρ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Η ανεργία στην Ισπανία φόβισε τις αγορές.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες στην αγορά των ΗΠΑ με τον Standard & Poor's 500 να επεκτείνει το ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδα, καθώς επιχειρήσεις όπως η Cliffs Natural Resources Inc. και η 3M Co. ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ μειώθηκε και η ανεργία.

 

Συγκεκριμένα η μετοχή της Cliffs Natural σημειώνει κατακόρυφη άνοδο +8,3%, ενώ η μετοχή της Akamai Technologies εντυπωσιάζει με το +18%. Αντίθετα, παρά τα κέρδη η μετοχή της 3M υποχωρεί κατά -3,8%, καθώς προβλέπει μείωση του τζίρου στο σύνολο του έτους, καθώς η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάζει επιβράδυνση. Αντίστοιχα, απώλειες -4,8% παρουσιάζει και η μετοχή της Qualcomm Inc., καθώς η κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων προβλέπει ότι τα κέρδη της θα είναι μειωμένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χάρη στις ανακοινώσεις καλύτερων αποτελεσμάτων από τα προβλεπόμενα για τις αμερικανικές εταιρείες και στις ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 27,41 μονάδες (+0,19%) και έφτασε στις 14.703,71 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 3.289,99 μονάδες, αυξημένος κατά 20,33 μονάδες ή +0,62%.

 

Τέλος, ο δείκτης S&P 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.585,35 μονάδες, με άνοδο 6,56 μονάδων ή +0,42%.

 

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Απώλειες στη Μαδρίτη

 

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να βρίσκονται σε κλίμα ευφορίας μετά την δημοσίευση για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανάπτυξη έστω και με οριακά ποσοστά.

 

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 κέρδισε +0,76%, διατηρώντας την ανοδική του πορεία για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Οι μετοχές της British American Tobacco ενισχύθηκαν +1,21%, καθώς το ΔΣ της εταιρείας δηλώνει πεπεισμένο για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας των κερδών σε συνδυασμό με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους.


Παράλληλα, οι μετοχές της μεταλλευτικής Kazakhmys PLC βρέθηκαν στο +4,26%, με την εταιρείας να δηλώνει ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία για να πετύχει τους ετήσιους στόχους εξόρυξης χαλκού.


Από την άλλη πλευρά οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Banco Santander έχασα -2,35%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της έχουν δεχθεί πλήγμα σε αγορές κλειδιά όπως Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας.


Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο +0,17%, με τις μετοχές της Unilever να υποχωρούν -2,99%, με τις πωλήσεις να βρίσκονται κάτω των στόχων για το πρώτο τρίμηνο σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 


Απώλειες και για τη μετοχή της φαρμακευτικής AstraZeneca, που υποχώρησε κατά -1,9%. Κέρδη +1,66% κατέγραψε η μετοχή της Vodafone, μετά τις αναφορές στον τύπο ότι ο όμιλος θα συμμετέχει στο διαγωνισμό για την Verizon Wireless.

 

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε -0,06%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κέρδισε +0,95%.
Με απώλειες έκλεισε εν τέλει η Μαδρίτη με τον Ibex 35 να χάνει -0,29%, καθώς η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά από την άνοδο της ανεργίας στο 27%.

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 25 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.