ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

15:58 - 14 Μαϊ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Ενισχύθηκε το γεν, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για την κινεζική οικονομία.

Βελτιώθηκε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, που το πρωί ξεκίνησαν με αρνητικά πρόσημα. Ωστόσο, η βελτίωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, έφεραν μία θετική πνοή από τους επενδυτές, παρότι η βελτίωση ήταν μικρότερη από τις προσδοκίες. Ο δείκτης ZEW είναι ενδικτεικτικός και για το κλίμα που επικρατεί στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.


Ο Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση -0,15%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,17%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο +0,30%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί οριακά -0,04%.


Εν τω μεταξύ, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται στο +0,07% και στη Μαδρίτη ο Ibex 35 χάνει -0,49%.


Από την άλλη πλευρά, εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του +14,90% καταγράφει η μετοχή της Severn Trent, ενώ η μετοχή της Deutsche Post σημειώνει άνοδο +2,51%.


Μεικτά πρόσημα στην Ασία


Ασθμαίνοντας κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές στην Ασία, καθώς ορισμένες δέχθηκαν θετικό αντίκτυπο από τα κέρδη που σημείωσε η Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ στήριξαν τις μετοχές στην αγορά της Νέα Υόρκης. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές στο Τόκιο δυσκολεύθηκαν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος, καθώς το γεν ενισχύθηκε, ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισε και η αγορά στη Σαγκάη.


Έτσι, στη Νότια Κορέα ο Kospi πρόσθεσε +1,03% και ήταν ο δείκτης με τη μεγαλύτερη απόδοση στην αγορά. Στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο +0,21%.


Ωστόσο, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες -0,43%, ενώ στη Σαγκάη ο Shanghai Composite έκλεισε με -1,11%, σημειώνοντας και τη μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή της Ασίας, καθώς οι ερμηνευτές μετέφρασαν τα στοιχεία του Απριλίου για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις ως επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο. Συγκρατημένες απώλειες παρουσίασε η αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να κλείνει στο -0,16%.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 14 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.