ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ακολουθούν» τα κέρδη της Ασίας οι ευρωαγορές

10:35 - 20 Μαϊ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Ακολουθούν» τα κέρδη της Ασίας οι ευρωαγορές
Σε υψηλό 5,5 ετών έκλεισε ο Nikkei.

Παίρνοντας βήμα από τα μεγάλα κέρδη που κατέγραψαν οι ασιατικοί δείκτες νωρίτερα, οι ευρωαγορές συνεχίζουν το θετικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων τους, με εξαίρεση τις χώρες της περιφέρειας. Σημαντική στήριξη παρέχουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλάδο να σημειώνει ισχυρά κέρδη.

 

Ο FTSE ανεβαίνει 0,19% στις 6.736 μονάδες, με τον τίτλο της Royal Bank of Scotland να ενισχύεται σημαντικά στο Λονδίνο.

 

Ο CAC κερδίζει 0,22% στις 4.010 μονάδες, με τη μετοχή της STMicroelectronics να καταγράφει ισχυρή άνοδο.

 

Ο DAX κινείται σε νέο ιστορικό υψηλό, ανεβαίνοντας 0,56% στις 8.445 μονάδες, με τα κέρδη της Commerzbank να ξεχωρίζουν στη Φρανκφούρτη.

 

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 0,12% στις 8.573 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB χάνει 0,71% στις 17.485 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,09% στις 309 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία αύξηθηκαν κατά 1,6% για το Μάρτιο. Το Φεβρουάριο οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν καταγράψει υποχώρηση 2,5%.

 

i.TtMHsdpEuM

 

 

«Πρωταγωνιστής» το Τόκιο στην Ασία

 

 

Τα νέα ρεκόρ που σημείωσαν την Παρασκευή ο Dow και ο S&P στην αμερικανική αγορά αποτέλεσαν εφαλτήριο κερδών για τις ασιατικές αγορές, με το ιαπωνέζικο χρηματιστήριο να κλείνει με μεγάλα κέρδη.

Ειδικότερα, ο Nikkei ανέβηκε κατά 1,47%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2007. Ο ευρύτερος Topix ολοκλήρωσε με κέρδη 1,3%.

Στην Ν. Κορέα, ο Kopsi υποχώρησε κατά 0,08%, με την νέα δοκιμή πυραύλου στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα να επαναφέρει την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέβηκε κατά 0,58%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,6% ενώ ο Hang Seng κέρδισε 1,59%.

Στα μάρκο της ημέρας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναβάθμισε την αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας το Μάιο, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες, κάτι που υποδεικνύει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται.

Σύμφωνα με μηνιαία οικονομική έκθεση της Κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά. Τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιαπωνίας επεκτάθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς τα κέρδη από τις καταναλωτικές δαπάνες και η ανάκαμψη των εξαγωγών βοήθησε την οικονομία να ανακτήσει την πορεία της σε σχέση με την ύφεση που αντιμετώπιζε το περασμένο έτος.

"Αναμένουμε πως η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, καθώς η βελτίωση στις εξαγωγές, η οικονομική τόνωση και η νομισματική πολιτική θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη", αναφέρεται σε έκθεση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε έχει θέσει σε εφαρμογή την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των βαρέων φορολογικών δαπανών, με στόχο να σταματήσουν οι επικρίσεις σχετικά με τον πληθωρισμό.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Li & Fung Ltd., προμηθεύτρια παιχνιδιών και ενδυμάτων με πωλήσεις άνω του 63% στην αμερικανική αγορά, κέρδισε 2% στο Χόνγκ Κόνγκ. Η Osaka Gas Co. άγγιξε υψηλό πενταετίας έπειτα από την έγκριση των όρων για το έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου του Τέξας να ανήκει εν μέρει στον προμηθευτή ενέργειας.  Η Tokyo Electric Power σημείωσε άλμα 15% μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Yomiuri ότι σύντομα πρόκειται να επανεκκινήσει τους αντιδραστήρες της.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 20 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.