ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall Street

16:39 - 21 Μαϊ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε υψηλό 13 ετών κινείται η αγορά του Λονδίνου.

Νέα πτώση παρουσιάζουν την Τρίτη οι μετοχές στη Wall Street, με τους ερευνητές να διερευνούν για στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) και τις ανακοινώσεις του προέδρου της Μπεν Μπερνάνκι για τις επόμενες κνιήσεις της τράπεζας και σε ποιο βαθμό θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Παρόλα αυτά, σήμερα θα είναι μία ήσυχη ημέρα στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς δεν υπάρχουν ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή όμως, η μετοχή της εταιρείας λιανικής Home Depot παρουσιάζει άνοδο, καθώς ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, με τις υπόλοιπες εταιρείες λιανικού εμπορίου να ακολουθούν.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Home Depot ξεκίνησε με άνοδο +3,2%, καθώς βελτίωσε τις προβλέψεις για κέρδη. Από την άλλη πλευρά η μετοχή της Carnival Corp. βυθίστηκε -6%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας διοργάνωσης κρουαζιέρων ότι χαμηλώνει την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Εν τω μεταξύ, με άνοδο +0,32% κινείται ο γενικός δείκτης Dow Jones, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Standars & Poor's 500 κερδίζει +0,20%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον δείκτη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, που σημειώνει άνοδο +0,12%.
Τέλος, η μετοχή της Urban Outfitters έχασε -3,1%, καθώς η εταιρείας λιανικής ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε γενικό πλαίσιο η αγορά στη Νέα Υόρκη έχει θετικό ρεύμα σήμερα αναστρέφοντας το χθεσινό αρνητικό κλίμα, καθώς οι αντιδράσεις και η διαμάχη για τις πολιτικές της FED επηρεάζουν την ψυχολογία των επενδυτών.

 

 

Ευρώπη

 

Σε υψηλό 13 ετών κινείται η αγορά του Λονδίνου. Με εξαίρεση την αγορά του Λονδίνου, οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν να κινούνται καθοδικά, διακόπτοντας τα μεγάλα κέρδη που έχουν σημειώσει τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο FTSE ενισχύεται 0,23% στις 6.770 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2000, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας τον Απρίλιο να φέρνουν πιο κοντά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας από την τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με τους αναλυτές (π.χ. μείωση του βασικού επιτοκίου της BoE). Στήριξη στην αγορά του Λονδίνου παρέχει ο μεταλλευτικός κλάδος, που καταγράφει άνοδο.

Ο CAC χάνει 0,375 στις 4.008 μονάδες, με τους τίτλους των αυτοκινητοβιομηχανιών,  Peugeot και Renault να υποχωρούν, ασκώντας πιέσεις στο Παρίσι.

Στη Γερμανία, ο DAX πέφτει0,21% στις 8.438 μονάδες, με τις απώλειες που έχει η Deutsche Bank να επηρεάζει αρνητικά του επενδυτές. Σημαντική κάθοδο γράφουν και οι μετοχές των Daimler, Volkswagen.

O ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,81% στις 8.447 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB χάνει 0,83% στις 17.366 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,57% στις 308 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν τρίτο συνεχόμενο μήνα, πέφτοντας 0,2% από το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 0,1%, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,1% σε ετήσια βάση. Η τελευταία φορά που το επίσημο ποσοστό ήταν χαμηλότερα, ήταν το Μάρτιο του 2010, όταν η Γερμανία ανέκυπτε από την βαθιά ύφεση και ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 1,5% σε ετήσια βάση.

Σε χαμηλό 7 μηνών κυμάνθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Απρίλιο, πέφτοντας κατά 2,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήθελαν την πτώση να είναι μικρότερη, στο 2,6%.

Ακόμα, επιβράδυνση παρουσίασε ο δομικός πληθωρισμός, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ετησίως κατά 1,1%. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και εκτίμησε ότι η αύξηση των τιμών ίσως φτάσει στον στόχο του 2% νωρίτερα του αναμενόμενου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 21 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.