ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street

23:16 - 04 Ιουν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Παρέμειναν σε θετικά πρόσημα οι ευρωαγορές. Στήριξη στους επενδυτές από τα κέρδη των τραπεζών.

Δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει το θετικό κλίμα η αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), εάν θα διατηρήσει ή θα περιορίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες -0,50%, ο S&P 500 βρέθηκε στο -0,57% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με πτώση-0,59%.

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατάφεραν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος, με τον κλάδο των τραπεζών καταγράφει κέρδη και να προσφέρει στήριξη στις κινήσεις των επενδυτών.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε ενισχύεται +0,52% και ο CAC στο Παρίσι ανέβηκε 0,14% με τις μετοχές των Societe Generale και BNP Paribas να στηρίζουν την άνοδο.

Ο DAX στη Φρανκφούρτ κέρδισε +0,12% στις 8.314 μονάδες.

Στην Ισπανία, η σημαντική άνοδος που έχουν οι τίτλοι των τραπεζών βόθησε τον IBEX 35 να κερδίσει +0,95%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε +0,45%.  Τέλος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πρόσθεσε +0,47%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία υποχώρησε κατά 1,97% μονάδες το Μάϊο σε σχέση με τον Απρίλιο, κατά 98.000 άτομα όπως ανακοινώσε η στατιστική αρχή της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ατόμων που βρήκαν δουλειά  τον περασμένο μήνα ανήλθε μόλις στις 5.000, υποδεικνύοντας ότι μεγάλων ποσοστό των ανέργων έχει σταματήσει να ψάχνει για δουλειά ή βρίσκεται στην κατηγορία του μη οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται πως η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί το βασικό πρόβλημα για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σε χαμηλό 4 ετών υποχώρησε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην ευρωζώνη κατά τον Απρίλιο, κυρίως λόγω του μειωμένου ενεργειακού κόστους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές σε επίπεδο παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν υποχώρηση κατά 0,3%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,2%, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράψει άνοδο κατά 0,6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.