ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νευρικότητα έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωαγορές

19:02 - 10 Ιουν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με νευρικότητα έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωαγορές
Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στη Wall λόγω S&P.

Η αναβάθμιση του outlook της αμερικανικής οικονομίας έδωσε μια αίσθηση αισιοδοξίας στους επενδυτές, ωστόσο η νευρικότητα που επικρατούσε από το πρωί στις διεθνείς αγορές λόγω των αρνητικών μάκρο από την Κίνα ήταν το χαρακτηριστικό στις συνεδριάσεις της Δευτέρας.

Πολύ ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι μεταλλευτικές εταιρίες, μετά από την ανάλυση της Moody's Investors, που καθιστά αρνητικές τις προοπτικές του κλάδου στην Ευρώπη για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

O FTSE έχασε 0,19% στις 6.400 μονάδες, με τους τίτλους των Anglo American, Rio Tinto και BHP Biliton να γράφουν σημαντικές απώλειες, δίνοντας αρνητικό τόνο στο ταμπλό του Λονδίνου.

Ο CAC έπεσε 0,22% στις 3.864 μονάδες. Καθοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της France Telecom και της Arcelo Mittal, ως συνέπεια της ανάλυσης της Moody's για το μεταλλευτικό κλάδο.

Ο DAX ενισχύθηκε 0,65% στις 8.308 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο IBEX 35 έχασε 0,48% στις 8/227 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες απώλειες είχε ο FTSE MIB στην Ιταλία, χάνοντας 0,815 στις 16.556 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,14% στις 295 μονάδες.

 

izp6 WvvIAy8

 

Παραμένει θετικό το κλίμα στη Wall λόγω S&P

 

Οι αμερικανικοί δείκτες συνεχίζουν με μικρά κέρδη, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα θετικά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ που ήρθαν από την αξιολόγηση της S&P και το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στις αγορές μετά από τα στοιχεία για την Κίνα.

Ο Dow κερδίζει 0,14% στις 15.273 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,43% στις 3.484 μονάδες.

0 S&P 500 ενισχύεται 0,28% στις 1.648 μονάδες.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αναβάθμισε σε θετικό από αρνητικό το outlook της αμερικανικής οικονομίας, διατηρώντας την αξιολόγηση για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε «ΑΑ+».

Η απόφαση του οίκου αντανακλά την άποψη του για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας και το νομισματικού συστήματος, καθώς και του κύρους που απολαμβάνει το δολάριο, ως παγκόσμια αποθεματικό νόμισμα.

Υπενθυμίζεται ότι Moody's και Fitch έχουν αποδώσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για την αμερικανική οικονομία, με αρνητικές προοπτικές.

Παράλληλα ο οίκος αναβάθμισε και το outlook των Federal Reserve και Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, σε σταθερό από αρνητικό.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Google ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας συσκευών πλοήγησης Waze έναντι περίπου 1,1 δισ. δολ.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα η Facebook Inc. απέσυρε την προσφορά της για την Waze την περασμένη εβδομάδα έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων για τη μεταφορά της ισραηλινής εταιρείας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε παράλληλα στη ομιλία του, Τζέιμς Μπούλαρντ σήμερα στο Μόντρεαλ για την παγκόσμια οικονομία για ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της ανάκαμψης. 

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να μειώσει το μέγεθος του προγράμματος που εφαρμόζει. 

Ειδικότερα, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι η Fed μπορεί να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων περισσότερο από το αναμενόμενο

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.