ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ελπίδες για τις αποφάσεις της Fed αναπτέρωσαν του δείκτες στη Wall Street

23:01 - 18 Ιουν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε σήμερα η Wall Street χάρις στην αισιοδοξία των προβλέψεων για την τελική απόφαση της Fed για τα κίνητρα της ανάπτυξης
Σε ανοδικά επίπεδα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η αυριανή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) θα μετριάσει τις ανησυχίες για μείωση των κινήτρων για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Ο γενικός δείκτης Dow Jones με κέρδη 138,38μονάδες, κατέγραψε άνοδο 0,91% και έκλεισε στις 15.318,23 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq αποκόμισε κέρδη 30,05 μονάδων και σημειώνοντας άνοδο 0,87% έκλεισε στις 3.482,18 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στις ανακοινώσεις από τη Fed σχετικα με τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί και αναμένονται αύριο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε +0,69%, με τα σημαντικά κέρδη που σημείωσε η μετοχή της HSBC να ανεβάζει την αγορά του Λονδίνου. Ο μεταλλευτικός κλάδος «μάζεψε» τις απώλειες που είχε στο άνοιγμα.
Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες -0,07%. Οι τίτλοι των Renault και Peugeot βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, επηρεάζοντας τη γαλλική αγορά.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε +0,17%, στην Ισπανία ο IBEX 35 βρέθηκε +0,52%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο +0,02%.  Τέλος, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση -0,09%.
Στα μάκρο της ημέρας, πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης Οικονομικού συναισθήματος ZEW στη Γερμανία, στις 38,5 μονάδες έναντι πρόβλεψης για 38,1 μονάδες, από τις 36,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε ελαφρώς στο 8,6 από το 8,9 το Μάιο με τις εκτιμήσεις να περιμένουν βελτίωση στο 9,5.
Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός της Βρετανίας για το Μάϊο, έναντι 2,4% που ήταν τον Απρίλιο.
Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 2,6%. Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (ONS), η άνοδος του πληθωρισμού το Μάιο ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων οι οποίες σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι καθώς και της ενίσχυσης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. Αύξηση κατέγραψαν και οι τιμές στα είδη ρουχισμού και υπόδησης.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός παραγωγού αυξήθηκε 1,2% έναντι 0,9% τον Απρίλιο, επίπεδο στο οποίο οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διατηρηθεί.
Παρά την άνοδο 1,7% που σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων για τον Απρίλιο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν κατά 5,95, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγάλη πτώση οφείλεται στην αύξηση της ανεργίας στις 17 χώρες της Ευρωζώνης, που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ, στο 12,2%.
Ενδεικτικά, οι πωλήσεις της Peugeot κατέγραψαν πτώση 13% τον Μάιο, της Renault κατά 10% και κατά 11% της GM και της Fiat.

Μέτρια άνοδο παρουσιάζουν οι δείκτες στην αγορά της Νέα Υόρκης, καθώς οι κατασκευές νέων κατοικιών και οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν σε μικρότερο βαθμό από τις προβλέψεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:09 - 19 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.