ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντασφαλιστικές και τράπεζες "βούλιαξαν" τις ευρωπαϊκές αγορές

19:59 - 02 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Αντασφαλιστικές και τράπεζες "βούλιαξαν" τις ευρωπαϊκές αγορές
Θετικό κλίμα στη Wall Street.

Απώλειες κατέγραψαν την Τρίτη οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις τράπεζες και τις αντασφαλιστικές να οδηγούν σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της Fresenius και της Medical Care AG & Co. KgaA ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη πτώση.
Ο Stoxx Europe 600 έχασε -0,40%, με τη μετοχή της Fresenius να ναυαγεί με απώλειες -8,70%. Η Fresenius διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο κλινικών αιμοκάθαρσης στις ΗΠΑ και η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Υγείας να περικόψει τις δαπάνες σε αυτές τις κλινικές από το 2013 και μετά ήταν μεγάλο πλήγμα για τον όμιλο.
Γενικότερα, οι αγορές κατέγραψαν έντονες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα σημαντικά κέρδη που έγραψαν τη Δευτέρα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,06%, με τη μετοχή της Burberry να ενισχύεται με +2,93%, μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την HSBC. O DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε σημαντική υποχώρηση -0,91%, με τις μετοχές των RWE, Hannover και Munich Re να πραγματοποιούν βουτιά. Παράλληλα, ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες -0,65%, παρά την άνοδο που έχει ο τίτλος της Michelin μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την UBS.
Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχώρησε κατά -0,25%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB έπεσε 0,61%.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγών στην Ευρωζώνη έπεσε 0,3% για το Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για -0,2%. Τον Απρίλιο, ο δείκτης είχε υποχωρήσει 0,6%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης υποχώρησε 0,1%, έναντι των εκτιμήσεων που προέβλεπαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Κέρδη στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται την Τρίτη οι δείκτες στην αγορά της Νέας Υόρκη, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά τις εκθέσεις που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν σταθερή αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα ο S&P 500 κερδίζει +0,37%, ο γενικός δείκτης Dow Jones προσθέτει +0,29% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας σημειώνει άνοδο +0,39%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:13 - 02 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.