ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Νηνεμία» στη Wall εν αναμονή της Fed

16:38 - 10 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Νηνεμία» στη Wall εν αναμονή της Fed
Υποχωρήσεις και ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τα στοιχεία για τη συνεδρίαση της Federal Reserve που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 19.00 ώρα Ελλάδας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συνεδριάσεων.

 

Ο Dow ενισχύεται 0,12% στις 15.316 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανεβαίνει οριακά 0,05% στις 3.506 μονάδες.

 

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,02% στις 1.651 μονάδες.

 

Αργότερα μέσα στη μέρα, η δημοσίευση των πρακτικών της Fed θα μονοπωλήσει την προσοχή των αγορών. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι αν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία συνεχίζουν να δείχνουν  βελτίωση, τότε είναι πιθανό η Fed να περιορίσει μέσα στο τρέχον έτος το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων ανά μήνα.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα β' τριμήνου τη Morgan Chase, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.  

 

Στο άνοιγμα της Wall, σημαντική υποχώρηση έχει η μετοχή της Netflix, ενώ στον αντίποδα ο τίτλος της Ebay ενισχύεται άνω του 1,10%.

 

 

Στο «περίμενε» και η Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν  με απώλειες τις συνεδριάσεις τους, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Ακόμα, στα ευρωπαϊκά ταμπλό σημειώνεται μια ρευστοποίηση των κερδών, μετά από τη σημαντική ενίσχυση που έγραψαν οι δείκτες την Τρίτη.

Ο FTSE χάνει 0,375 στις 6.489 μονάδες, παρά τα κέρδη που έχει η μετοχή της Burberry, μετά από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το α' τρίμηνο χρήσης.

Ο CAC υποχωρεί 0,17% στις 3.836 μονάδες.

Ο DAX πέφτει 0,16% στις 8.045 μονάδες. Στην αγορά της Φρανκφούρτης ξεχωρίζει η υποχώρηση της K+S, μετά από την υποβάθμιση σύστασης σε sell από την UBS.

Ο IBEX 35 χάβει 0,77% στις 7.352 μονάδες, ενώ καθοδικά κατά 0,83% κινείται και ο FTSE MIB, στις 15.658 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει απώλειες 0,20% στις 294 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναμένει ενίσχυση της ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ μέσα στο β' εξάμηνο του 2013.

«Με δεδομένη την θετική διάθεση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, πρέπει να αναμένεται συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης», επισημαίνει το υπουργείο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να πλήττει τις γερμανικές εξαγωγές και ότι η τόνωση της ανάπτυξης από τις νέες αγορές στην Ασία και στην Νότια Αμερική θα είναι πιθανότατα ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν.

«Επομένως, οι οικονομικοί κίνδυνοι από την παγκόσμια οικονομία επανέρχονται κατά κάποιον τρόπο στο προσκήνιο», προειδοποιεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πάντως εκτιμά ότι η επίδοση των εξαγωγών θα παραμείνει θετική.

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας παραμένει, όπως σημειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει, χάρη στην αύξηση των εισοδημάτων, τον χαμηλό πληθωρισμό και την σταθερή αγορά εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 10 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.