ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές, με «καύσιμα» από τα ρεκόρ της Wall

17:58 - 11 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές, με «καύσιμα» από τα ρεκόρ της Wall
Συνεχίζουν σε ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500.

Η πολύ καλή πορεία στη Wall και η αισιοδοξία των επενδυτών μετά από τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι, προέδρου της Fed, μεταφράστηκε σε σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές.

 

Ο FTSE ανέβηκε 0,52% στις 6.539 μονάδες, με το μεταλλευτικό κλάδο να ξεχωρίζει στην άνοδο που σημείωσε η αγορά του Λονδίνου.

Ο CAC ενισχύθηκε 0,79% στις 3.871 μονάδες.

 

Σημαντική άνοδο για μια ακόμα συνεδριάση είχε ο DAX που κέρδισε 1,15% στις 8.159 μονάδες, ωθούμενος από τις ισχυρές αποδόσεις των Commerzbank και Deutsche Bank.

 

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 κέρδισε 0,33% στις 8.201 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB έμεινε σταθερός στις 15.677 μονάδες, χάνοντας τα οριακά κέρδη που σημείωνε νωρίτερα.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανέβηκε κατά 0,73% στις 297 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της γερμανικής Praktiker βρέθηκε να υποχωρεί έως και 67%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας.

 

Συνεχίζει σε ρυθμό ρεκόρ η Wall


Τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών καλά κρατούν, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, με τον Dow και τον S&P 500 να κινούνται σε «αχαρτογράφητα νερά» γράφοντας νέα ιστορικά υψηλά.

 

Ο Dow κερδίζει 0,94% στις 15.434 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 1,26% στις 3.565 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 1,05% στις 1.610 μονάδες.

 

Ο πρόεδρος της Fed επισήμανε την Τετάρτη πως η αύξηση του επιτοκίου δεν θα έρθει αυτόματα όταν η ανεργία φτάσει το 6,5% με δεδομένο το χαμηλό πληθωρισμό και την αδυναμία στην αγορά εργασίας. «Η ιδιαίτερα διευκολυντική νομισματική πολιτική για το ορατό μέλλον είναι αυτό που χρειάζεται,» ανέφερε ο Μπερνάνκι.

 

Από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, στις 360.000 ανήλθε ο αριθμός νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, από τις 340.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 344.000 νέες αιτήσεις. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, σημείωσε μικρότερη άνοδο, κατά 6 χιλ. στις 351.750 αιτήσεις.

 

Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 0,2% για τον Ιούνιο, παρά την άνοδο στις τιμές του κόστους των καυσίμων. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική υποχώρηση.

 

Το κόστος των καυσίμων, αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούνιο. Η πτώση του Μαϊου στις τιμές εισαγωγών, αναθεωρήθηκε στο -0,7%.

 

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο ο προϋπολογισμός της χώρας εμφάνισε πλεόνασμα 117 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλεόνασμα από τον Απρίλιο του 2008.

 

Από τις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ομίλου, είδηση που οδηγεί σε σημαντική ενίσχυση τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού. Ο επικεφαλής της εταιρίας, Στιβ Μπάλμερ δήλωσε ότι η «εκτεταμένη επανευθυγράμμιση» θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των προσπαθειών συντονισμού γύρω από το λογισμικό και τις συσκευές της.

 

«Συσπειρωνόμαστε σε μια ενιαία στρατηγική ως μία εταιρεία – όχι ως μια συλλογή ξεχωριστών στρατηγικών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους.

 

«...Η ενιαία βασική στρατηγική θα μας οδηγήσει να θέσουμε κοινούς στόχους για όλα όσα κάνουμε. Θα δούμε τη σειρά προϊόντων μας ολιστικά, όχι ως ένα σύνολο τμημάτων» πρόσθεσε.

 

Ο Μπάλμερ δήλωσε ότι η στρατηγική της «Μίας Μicrosoft» θα έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή διαφορετικά τμήματα, όπως τα Windows, Windows Phone, Xbox, Surface, το Office 365 και άλλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:23 - 11 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.