ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό το κλίμα στις ευρωαγορές

14:05 - 17 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικό το κλίμα στις ευρωαγορές
Αναμένοντας τον Μπερνάνκι οι επενδυτές.

Οι ευρωπαϊκές δείκτες γύρισαν αρνητικά στις συνεδριάσεις τους, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι που αναμένονται αργότερα μέσα στην Τετάρτη.

 

O FTSE χάνει 0,345 στις 6.534 μονάδες, παρά την άνοδο που έχει η μετοχή της BHP Biliton.

 

Ο CAC χάνει 0,295 στις 3.839 μονάδες. Στο Παρίσι ξεχωρίζουν οι μεγάλες απώλειες (-3,8%) που σημειώνει ο τίτλος της L' Oreal, ως επόμενο των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο.

 

Ο DAX πέφτει 0,43% στις 8.165 μονάδες.

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 υποχωρεί 0,61% στις 7.751 μονάδες, ενώ καθοδικά κινείται και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, χάνοντας 0,03% στις 15.526 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει απώλειες 0,10% στις 295 μονάδες.

 

Οι αγορές αναζητούν ενδείξεις για τη διατήρηση ή μη της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, μετά και την σηματοδότηση του περιορισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την διοικητή της Fed νωρίτερα αυτό τον μήνα.

 

Στη Βρετανία, κατά της συνέχισης των αγορών ομολόγων ψήφισαν ομόφωνα τα μέλη του δ.σ. της Τράπεζας της Αγγλίας, παραμερίζοντας τις διαφορές τους, όπως καταδεικνύουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

 

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη για τη συνεδρίαση στις 3-4 Ιουλίου προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, δεδομένου ότι αρκετοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τάσσονταν υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης για τόνωση της βρετανικής οικονομίας.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι η πρώτη υπό την νέα προεδρία της BoE, από τον Μάρκ Κάρνεϊ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.