ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

16:33 - 22 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street
Χ.Α.: Απώλειες, χαμηλός τζίρος και απουσία καταλυτών - Κέρδη για ΓΕΚ/Τέρνα. Συνεχίζουν νευρικά οι ευρωαγορές.

Με μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι δείκτες στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τη μετοχή της McDonald's να πρωταγωνιστεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Η πολυεθνική αλυσίδα φαστ φουντ ανακοίνωσε κέρδη μικρότερα από τις αρχικές προβλέψεις, επηρεάζοντας αρνητικά τη μετοχή της, η οποία παρουσιάζει πτώση -2,52%.

Την ίδια στιγμή όμως οι περισσότερες μετοχές των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών καταγράφουν άνοδο, δίνοντας στήριξη στον Nasdaq. Με εξαίρεση τη μετοχή της Netflix, που πέφτει -0,19%, άνοδο παρουσιάζουν οι σημαντικές παίκτες του χώρου, που παρουσίασαν ενισχυμένη κέρδη στα αποτελέσματα του τριμήνου. Έτσι, θετικά τροχιά ακολουθούν οι μετοχές της Apple με +0,42%, της Hewlett-Packard με +1,17%, της Microsoft με +1,05% και της Texas Instruments με +0,30%.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί -0,10%, ο S&P 500 χάνει -0,03% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημειώνει άνοδο +0,09%.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν να κινούνται με μεικτά πρόσημα. Ο FTSE χάνει 0,24% στις 6.614 μονάδες, με το μεταλλευτικό κλάδο να καταγράφει απώλειες στο Λονδίνο. Ο CAC ανεβαίνει 0,20% στις 3.932 μονάδες. Ο DAX πέφτει οριακά 0,03% στις 8.239 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να δέχεται πιέσεις.

Η εικόνα είναι περισσότερο θετική στον ευρωπαϊκό Νότο, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 0,31% στις 7.968 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο ιταλικός FTSE MIB, κατά 0,71% στις 16.238 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παραμένει σταθερός στις 300 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης για το γ' τρίμηνο, κρίνοντας από τους επιμέρους μακροοικονομικούς δείκτες.

Σύμφωνα με την Bundesbank, μετά από ένα ισχυρό β΄ τρίμηνο, το momentum φαίνεται να επιβραδύνεται, κυρίως μετά την υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής και της μείωσης των εξαγωγών.

Η εικόνα στο Χ.Α.

Ούτε καν στα 4 εκατ. ευρώ δεν διαμορφώνονται οι συναλλαγές σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εν μέσω απαξίωσης και ραστώνης, αλλά κυρίως λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων και καταλυτών υποχωρεί πάλι στα επίπεδα των 830 μονάδων και με ποσοστιαίες απώλειες κάτω του 1%. Η μετοχή που ενισχύεται σήμερα είναι αυτή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ λόγω του deal με τους Άραβες. Η μετοχή ενισχύεται σχεδόν κατά 4%, στα 2,21 ευρώ, ενώ λιγότερο της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενισχύεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,93 ευρώ. Το συγκεκριμένο deal όμως, δίνει ώθηση και σε άλλες μετοχές παρεμφερούς δραστηριότητας, όπως ο Μυτιληναίος και η ΔΕΗ.

Από εκεί και πέρα πωλητές βγαίνουν στα Folli Follie με πτώση 2%, στα 16,17 ευρώ, στην Alpha, που υποχωρεί κατά 2%, αλλά έχει να επιδείξει τη σταθερότητα της τιμής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, Motor Oil, METKA και Jumbo, αλλά και ΕΤΕ που υποχωρούν σχεδόν κατά 1%. Πάντως και σήμερα τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια φαίνεται ότι ανακάμπτουν, άνοδος που βασίζεται κυρίως στα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα Ελβετικών τραπεζών, αλλά και στις προσδοκίες για επιθετικότερη α΄τυξηση του ΑΕΠ από το τέλος του χρόνου κι έπειτα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 22 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.