ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές, ξεχωρίζουν Μαδρίτη και Telefonica

10:28 - 23 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στις ευρωαγορές, ξεχωρίζουν Μαδρίτη και Telefonica
«Χρυσά» κέρδη στην Ασία, με οδηγό την Κίνα.

Με τα μεγάλα κέρδη που έγραψαν οι αγορές στην Ασία να καθιστούν αισιόδοξους τους επενδυτές, οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν με άνοδο τη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά από τις οριακές μεταβολές που σημείωσαν τη Δευτέρα. 

 

Ο FTSE ανεβαίνει 0,44% στις 6.651 μονάδες.

 

Ο CAC ενισχύεται 0,33% στις 3.953 μονάδες.

 

Ο DAX κερδίζει 0,36% στις 8.363 μονάδες.

 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,14% στις 8.056 μονάδες,  με τη μετοχή της Telefonica να ενισχύεται άνω του 2% στη Μαδρίτη.

 

Ο ιταλικός FTSE MIB ανεβαίνει 0,60% στις 16.334 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,23% στις 302 μονάδες.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Royal KPN ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι θα πουλήσει τη γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus σε μια μονάδα της ισπανικής Telefonica, σε μια συμφωνία που αποτιμά τη γερμανική μονάδα στα 8,1 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανίας.

 

Η ολλανδική εταιρεία θα λάβει 5 δισ. ευρώ σε μετρητά και ποσοστό 17,6% στην Telefonica Deutschland.

 

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία ανήλθε στις 95 μονάδες για τον Ιούλιο, από 93 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει πως θα κυμανθεί οριακά πιο κάτω, στις 94 μονάδες.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Με οδηγό τα κέρδη που σημειώνουν οι μεταλλευτικές εταιρίες της Κίνας μετά από τη μεγάλη αύξηση του χρυσού τη Δευτέρα, οι ασιατικές αγορές συνεχίζουν με κέρδη τη συνεδρίαση της Τρίτης, ωθούμενες και από το νέο ιστορικό υψηλό που σημείωσε ο S&P 500 στη Wall χθες.

 

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,8%, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,5%.

 

Στην Ν. Κορέα, ο Kospi κερδίζει 1,05% και ο S&P/ASX 200 ανεβαίνει 0,12%.

 

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ενισχύεται 1,82% και ο Hang Seng ανεβαίνει 2,13%.

 

Στην Ιαπωνία, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης για την οικονομία της χώρας, αναφέροντας ότι η ανάκαμψη είναι πλέον αυτοσυντηρούμενη.

 

Η αναφορά του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμιζε ότι « οι πρόσφατες εξελίξεις στις τιμές υποδηλώνουν ότι ο αποπληθωρισμός υποχωρεί», εξαιτίας του δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων τόνωσης.

 

Στην, Κίνα, κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να μην υποχωρήσει η ανάπτυξη της χώρας κάτω από το 7% εν όψει του γ' τριμήνου.

 

Σημειώνεται ότι προ ημερών η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ μειώθηκε στο 7,5% για το β’ τρίμηνο, από 7,7% που ήταν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 23 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.