ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Ασία

09:05 - 25 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Ασία
Σημαντική κάθοδος για τον Nikkei.

Η σημαντική υποχώρηση που σημειώνουν οι μεταλλευτικές εταιρίες επηρεάσουν αρνητικά τους επενδυτές στην Ασία, με τους μεγάλους δείκτες να περνούν στο κόκκινο για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

 

Ο Nikkei έχασε 1,1, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 1,4%.

 

Στην Κίνα,ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης υποχωρεί 0,04% και ο Hang Seng πέφτει 0,20%.

 

Ο S&P/ASX 200 μένει σταθερός, ενώ ο Kospi υποχωρεί οριακά κατά 0,11%.

 

 

Μια μέρα μετά από την ανακοίνωση για υποχώρηση της μεταποίησης στην Κίνα, ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις εν μέσω αμφιβολιών για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των σιδηροδρομικών εταιριών.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ της Ν. Κορέας σημείωσε άνοδο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 1,1% στο β΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου τριμήνου, όταν η οικονομία είχε εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 0,8%, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας.

 

Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό από το α΄ τρίμηνο του 2011, όταν η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 1,3% στη διάρκεια του τριμήνου.

 

Σε ετήσια βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε 2,3% στο β΄ τρίμηνο, έναντι της ανόδου 1,5% που ήταν το αντίστοιχο ετήσιο ποσοστό του α΄ τριμήνου.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ο τίτλος της ιαπωνέζικης πολυεθνικής Canon υποχωρεί άνω του 5%, με την εταιρία να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για κέρδη μέσα στο 2013.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:13 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.