ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείσιμο εβδομάδας με άνοδο στη Wall Street

22:13 - 26 Ιουλ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο εβδομάδας με άνοδο στη Wall Street
Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο για τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Έκανε το «θαύμα» της η Wall Street και παρά το αρχικό αρνητικό κλίμα η αμερικανική αγορά έκλεισε με άνοδο την τελευταία ημέρα συνεδρίασης της εβδομάδας.
Στήριξη στους δείκτες έδωσε η θεαματική άνοδος της μετοχή της αλυσίδας καφέ Starbucks με +7,61%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών 25% για το δεύτερο τρίμηνο. Άλλη μία αλυσίδα είχε την Παρασκευή την τιμητική της. Η Dunkin Brands Group ανακοίνωσε επίσης θετικά οικονομικά αποτελέσματα και οι επενδυτές την αντάμειψαν με άνοδο +6,20% στη μετοχή της.
Από την άλλη πλευρά η μετοχή της Expedia καταποντίστηκε με -27,38%, καθώς η διαδικτυακή εταιρεία παρουσίασε κατακόρυφη πτώση των κερδών της.Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones μπήκε οριακά σε θετικό έδαφος με +0,02% , ο S&P 500 τα κατάφερε με +0,08%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας πρόσθεσε +0,22%.

Ευρώπη

Με μεικτή εικόνα έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές επέδειξαν νευρικότητα εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) την επόμενη εβδμοάδα. Στο επίκεντρο η Vivendi που επιστρέφει στην Activision Blizzard το 85% που είχε αποκτήσει στην εταιρεία, έναντι του ποσού των 8,2 δισ. δολαρίων. Η γαλλική εταιρεία πωλεί τις μετοχές που κατέχει στην τιμή των 13,60 δολαρίων έκαστη, ποσό 10% χαμηλότερο από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Activision την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα απρόσμενη αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη της δεύτερηςμεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας, Renault στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, καθώς η μείωση του μισθολογικού κόστους αντιστάθμισε την πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Τα κέρδη πριν τους τόκους, τη φορολογία και τα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία αυξήθηκαν κατά 15% στα 583 εκατ. ευρώ, από 508 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των κερδών στα 397 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε -0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 βγήκε ενισχυμένος με +0,33%, ενώ στη Φρανφκούρτη ο DAX 30 υποχώρησε -0,65% με τις μετοχές των ThyssenKrupp και Deutsche Boerse να καταγράφουν απώλειες άνω του 4%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX 35 μετά από την αρχική αρνητική πορεία του κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα και να κλείσει με άνοδο +0,87%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μικρή πτώση -0,06%. Αντίστοιχα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες -0,21%. 

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 2,2% για τον Ιούνιο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τον 2012. Σε σχέση με το Μάιο, έγραψαν πτώση 0,8%.

Αρνητικά πρόσημα παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες  με την HSBC στο -0,35%, την Julius Baer Gruppe στο -0,10%, την Deutsche Bank στο -0,29% και την Societe Generale στο 0,00%. Αντίθετα, κέρδη +0,82% παρουσίασε η μετοχή της BNP Paribas. 

Εξάλλου, εξαιρετικά ήταν τα νέα για των οίκων ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, απου ανακοίνωσε οργανική αύξηση κερδών κατά +0,9% στο δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει άνοδο +3,57%. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία ανήλθε στις 82 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 79 μονάδες.  
Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στις 79 μονάδες, σύμφωνα με τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία. 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Renault ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 15% για το α' εξάμηνο. Η άνοδος των κερδών έρχεται ως επόμενο της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς η διοίκηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισε συμφωνία με τους εργαζόμενους για μείωση του προσωπικού κατά 17% το Μάρτιο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 26 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.