ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική «αντίσταση» σε Fed και μάκρο από τις ευρωαγορές

10:31 - 22 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδική «αντίσταση» σε Fed και μάκρο από τις ευρωαγορές
Αρνητική η εικόνα στην Ασία.

Με άνοδο ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις του οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε χθες στη Wall μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Ακόμα, οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι για πονταρίσματα, κόντρα στα αρνητικά μεγέθη για τη μεταποίηση στη Γαλλία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη.

Ο FTSE ανεβαίνει 0,38% στις 6.415 μονάδες.

Ο CAC ενισχύεται 0,55% στις 4.0,38 μονάδες.

Ο DAX κερδίζει 0,47% στις 8.237 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 ανεβαίνει 1,13% στις 8.557 μονάδες, ενώ θετική είναι η εικόνα και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να γράφει κέρδη 0,94% στις 17.039 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,46% στις 302 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό δημόσιο εισέπραξε περισσότερους φόρους κατά 3,2% για το 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου, κυρίως λόγω των υψηλότερων φόρων εισοδήματος καθώς οι Γερμανοί επωφελήθηκαν της σταθερότητας στην αγορά εργασίας και των αυξήσεων στους μισθούς, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% το β' τρίμηνο, ανακάμπτοντας από την στασιμότητα του α' τριμήνου.

Το υπουργείο ανέφερε πως αυτή η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί και το β' εξάμηνο του έτους και έκανε λόγο για αύξηση της ζήτησης για βιομηχανικά προϊόντα –οι παραγγελίες των οποίων αυξήθηκαν κατά 3,8% τον Ιούνιο- και για βελτίωση στους δείκτες οικονομικού κλίματος.

O PMI μεταποίησης στη Γαλλία για τον Αύγουστο ανήλθε στις 49,7 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι κάθε ένδειξη κάτω των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων. Για τον Ιούλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 48,6  μονάδες.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στη Wall μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed την Τετάρτη, προβληματίζει έντονα τους επενδυτές σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην εικόνα των ασιατικών δεικτών. Τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας δεν προσέφεραν πάτημα για κέρδη στις αγορές.

Ο Nikkei έχασε 0,4% ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 0,2%.

Στην Ν. Κορέα, ο Kospi χάνει 0,94% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX υποχωρεί 0,59%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης πέφτει 0,05%, ενώ ο Hang Seng γράφει απώλειες 0,67%.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη άνοδο πραγματοποίησε ο δείκτης μεταποίησης στην Κίνα, που καθορίζουν η HSBC και η Markit, καθώς ενισχύθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 47,7 μονάδων που ήταν τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι κάθε ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες φανερώνει ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, ενώ οι ενδείξεις κάτω των 50 μονάδων υποδεικνύουν συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 22 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.