ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κέρδη στη Wall, με τις επόμενες κινήσεις της Fed στο επίκεντρο

15:39 - 26 Αυγ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οριακά κέρδη στη Wall, με τις επόμενες κινήσεις της Fed στο επίκεντρο
Συνεχίζουν να υποχωρούν οι ευρωαγορές. «Κλειστόν» λόγω αργίας το Λονδίνο.

Με οριακή άνοδο ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται για μια ακόμα φορά στο αν η Fed θα προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από το Σεπτέμβριο.

Ο Dow χάνει 0,07% στις 15.001 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 3.661 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,03% στις 1.664 μονάδες.

Ο βρετανικός οίκος Barclays περιμένει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 1,9% για το γ' τρίμηνο του έτους, έναντι +2,1% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση -7,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης στα συμβόλαια για στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση της τάξεως του -4,9%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί άνω το 1,2%, ακολουθώντας τις μεγάλες απώλειες που έγραψε την Παρασκευή. Το αρνητικό κλίμα για τον τεχνολογικό κολοσσό προκύπτει από την απόφαση του CEO, Στιβ Μπάλμερ, που δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Σε αναζήτηση προσανατολισμού βρίσκεται σήμερα η αγορά στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας συνεχείς διακυμάνσεις με την οικονομία των ΗΠΑ και τις αποφάσεις της Fed για τη δημοσιονομική πολιτική να συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Τα στοιχειά για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ δείχνουν ότι δεν έχει ανακάμψει ακόμη, ενώ η Fed ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να περιορίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων από τα τέλη του 2013. 
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση -0,23%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί -0,21% και ο CAC 40 στο Παρίσι πέφτει -0,48%. 
Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες που καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο που βουλιάζει στο -2,28%, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο Ibex 35 στη Μαδρίτη που χάνει -0,58%. Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου λόγω αργίας.

Εν τω μεταξύ, εκρηκτική άνοδο +7,05% κατέγραψε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η μετοχή της Telefonica Deutschland Holding AG, που τώρα περιορίζεται στο +0,86% ενώ η μετοχή της Royal KPN ενισχύεται +3,10%.

Επιπλέον, η μετοχή της Sanofi ανεβαίνει +1,59%, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο της εμβόλιο κατά της γρίπης αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά τις δοκιμές στο πειραματικό στάδιο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.