ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κρίση στη Συρία επισκίασε τις ευρωπαϊκές αγορές - Απώλειες για τους δείκτες

20:05 - 03 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street.

Απώλειες κατέγραψαν την Τρίτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η είδηση για την εκτόξευση πυραύλων στη Μεσόγειο από το Ισραήλ, δημιούργησε πρόσκαιρη αναταραχή στους επενδυτές με την κρίση στη Συρία να κυριαρχεί στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Nokia κατέγραψε άλμα +33,94% μετά την αγορά της μονάδας συσκευών της από τη Microsoft αντί 5,44 δισ. ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, άσχημη είναι η σημερινή ημέρα για τη Vodafone, καθώς η μετοχή της σημείωσε απώλειες -5,2% μετά τη πρόβλεψη για το 2014 των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών περίπου στα 5 δισ. λιρών καθώς η Verizon ανακοίνωσε την εξαγορά του 45% της κοινοπραξίας τους Verizon Wireless
Εν τω μεταξύ, Ο Stoxx 600 κατέγραψε πτώση -0,31%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε -0,59%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε απώλειες -0,76% και στο Παρίσι ο CAAC 40 έχασε -0,80%.
Από την άλλη πλευρά, στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύθηκε κατά +0,18% και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ έπεσε -0,28%.
Εκτός από τη Nokia, ο ευρύτερος κλάδος των τηλεπικοινωνιών κινείται ανοδικά. Η μετοχή της Alcatel – Lucent ενισχύθηκε κατά +9,22% και της LM Ericsson Telefon κατά +4,96%.

Wall Street

Με άνοδο ξεκίνησε την Τρίτη η συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τη Wall Street να έχει «ξεπεράσει» τους φόβους για μία άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά και τον συναγερμό που σήμανε από την εκτόξευση των ισραηλινών πυραύλων στη Μεσόγειο.
Ως εκ τούτου, χωρίς να έχουν κάποια άλλη ανησυχία οι επενδυτές στρέφουν τη προσοχή τους στα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν σήμερα, αλλά και την εξαγορά του κομματιού της κινητής τηλεφωνίας της Nokia από τη Microsoft. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν βελτίωση της μεταποίησης παγκοσμίως, δίνοντας ώθηση και στη Wall Street.

Ωστόσο, κατά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο Dow jones πραγματοποίησε βουτιά 12 μονάδων και αυτή την ώρα υποχωρεί -0,13%. 
Παρόλα αυτά, σε θετικό έδαφος παραμένουν οι υπόλοιποι δείκτες με τον S&P 500 να ανεβαίνει +0,12%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κερδίζει +0,42%.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφει η μετοχή της Micosoft, που υποχωρεί -6,00%, παρότι η εξαγορά της μονάδας από τη Nokia διασφαλίζει το μέλλον των Windows Phone.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 03 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.