ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικό ξεκίνημα στη Wall, με τον τεχνολογικό κλάδο στο επίκεντρο

15:36 - 11 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Προσπάθεια θετικού «γυρίσματος» στις ευρωαγορές.

Διορθωτικές κινήσεις πραγματοποιούν οι αμερικανικοί δείκτες στην αρχή της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ρευστοποίηση των κερδών που έγραψαν τις τελευταίες δύο μέρες. Στο αρνητικό κλίμα συμβάλει και η κακή εικόνα της Apple, ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, οι αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής.

 

O Dow κερδίζει 0,19% στις 15.221 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,38% στις 3.175 μονάδες.

 

Ο S&P 500 πέφτει οριακά 0,06% στις 1.683 μονάδες.

 

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται όλο και περισσότερο στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να αναμένουν τις εξελίξεις για το αν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, που μέχρι τώρα ανέρχεται στα 85 δισ. δολάρια το μήνα.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων ξεχωρίζει η έκδοση ομολογιακού δανείου της Verizon, ύψους 49 δισ. δολαρίων, για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς της Verizon wireless από τη  βρετανική Vodafone.

Ακόμα, η μετοχή της Apple δέχεται πιέσεις, καθώς η χθεσινή παρουσίαση των iPhone του τεχνολογικού κολοσσού δε φαίνεται να πείθει τους επενδυτές.

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής ανέβηκαν κατά 0,1% για τον Ιούλιο, σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,3%.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Εικόνα ανάκαμψης παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, που το πρωί μέχρι το μεσημέρι παρουσίαζαν διχασμένη εικόνα και επιφυλακτική στάση. Οι επενδυτές δραστηριοποιούνται στα χρηματιστήρια, καθώς εκτιμούν ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος μίας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, μετά το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Έτσι, σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο +0,39%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 προσθέτει +0,54%, στο ΜΙλάνο ο FTSE MIB κερδίζει +1,01% και ο Ibex 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται +0,78%.

Από την άλλη πλευρά ο FTSE 100 διατηρεί το αρνητικό πρόσημο καθώς σημειώνει απώλειες -0,12% και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί -0,11%.

Εν τω μεταξύ, σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της κατασκευάsτριας ηλεκτρονικών chip ARM Holdings που κερδίζει +5,00%. Θετικό είναι το κλίμα και τις ιταλικές τράπεζες με τη  μετοχή της Intesa Sanpaolo να βρίσκεται στο +1,25% και τη μετοχή της UniCredit στο +2,93%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 11 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.