ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα έφερε στις ευρωπαϊκές αγορές η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

15:43 - 12 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μέτρια κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Χαμηλή κινητικότητα και διστακτικοτητα χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την ανακοίνωση για τη βιομηχανική παραγωγή στην ΕΕ, που παρουσίασε μικρή πτώση τον Ιούλιο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται με άνοδο +0,04%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει +0,11% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται +0,09%. Εξαλλου, στη Μαδρίτη ο Ibex 35 καταγράφει κέρδη με +0,41%.
Στο Παρίσι ωστόσο, ο CAC 40 παρουσιάζει απώλειες -0,15%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB χάνει -0,16%.
Εν τω μεταξύ, κέρδη +4,64% παρουσιάζει η μετοχή της εταιρείας λιανικού εμπορίου Home Retail Group, καθώς η αγορά υποδέχθηκε θετικά τα στοιχεία για την κερδοφορία της εταιρείας. Στο +2,05% βρίσκεται η μετοχή της Vivendi μετά την ανακοίνωση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου ότι θα διαχωριστεί σε δύο διαφορετικές εταιρείες. Η μετοχή της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Wm. Morrison Supermarkets κερδίζει +2,89% καθώς αναμένει αύξηση των πωλήσεων στο β' μισό του έτους.
Τη μεγάλη ανατροπή πέτυχε η μετοχή της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας RWE, καθώς εννοεί το πρωί κατέγραφε απώλειες μεγαλυτερες του -2,5%, το μεσημέρι άλλαξε πρόσημο και σημειωνει άνοδο +3,47%. 

Ασία

Στα απόνερα των θετικών ειδήσεων για τις ασιατικές χώρες κινήθηκαν και οι δείκτες της ηπείρου που μετρίασαν την Πέμπτη τα κέρδη τους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Καλή ήταν η εικόνα για της ενεργειακές εταιρίες μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Kospi στη Σεούλ έκλεισε με οριακή άνοδο +0,01%, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες -0,04% και στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,16%, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία στην Αυστραλία.
Καλύτερη ήταν η εικόνα στην ηπειρωτική Κίνα, όπου ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη κατάφερε να κλείσει με κέρδη +0,60%.
Από την άλλη πλευρά ο πρωταγωνιστής της εβδομάδας, ο Nikkei δεν κατάφερε να διατηρήσει την ορμή και τη δυναμική των προηγούμενων ημερών, που είχε μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από το Τόκιο. Στο κλείσιμο ο ιαπωνικός δείκτης περιορίστηκε σε μία πτώση της τάξης του -0,26%, ωστόσο παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 12 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.