ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψύχραιμες» απώλειες στις ευρωαγορές, αναμένοντας τη Fed

10:21 - 17 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
«Ψύχραιμες» απώλειες στις ευρωαγορές, αναμένοντας τη Fed
Σε αρνητικό κλίμα οι συνεδριάσεις των ασιατικών δεικτών.

Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωαπαϊκοί δείκτες τυς συνεδριάσεις της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διήμερη συνάντηση της Federal Reserve που αρχίζει την Τετάρτη και αναμένεται να δώσει ενδείξεις για πιθανή αλλαγή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

 

Ακόμα, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών δέχεται ισχυρές πιέσεις, με τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων να οδηγούν καθοδικά τις μετοχές των συγκεκριμένων εταιριών να γράφουν απώλειες.

 

Ο FTSE χάνει 0,195 στις 6.610 μονάδες.

Ο CAC πέφτει 0,19% στις 4.144 μονάδες.

Ο DAX υποχωρεί 0,19% στις 8.597, με τις ρευστοποίησεις να ρίχνουν τη Φρανκφούρτη από τα ιστορικά υψηλά που έγραψε τη Δευτέρα.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 χάνει 0,29% στις 8.973 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB πέφτει ,44% στις 17.654 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει απώλειες 0,13% στις 313 μονάδες.

 

Στα οικονομικά μεγέθη της ημέρας, υποχώρηση 5% έγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο.

 

Την πιο μεγάλη μείωση σημείωσαν οι όμιλοι Peugeot Citroen (17.9%) και VW Group (11.3%) ενώ μικρότερη μείωση είχαν οι GM Group (0.7%) και η Ford (0.9%).


Παράλληλα, εξαίρεση αποτελούν και κάποιοι όμιλοι που σημείωσαν αύξηση όπως η Renault (+5.8%) και η BMW (9.9%).

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία, οι πωλήσεις έγραψαν άνοδο 11%.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, στην πώληση ποσοστού της Lloyds Banking Group, αξίας 3,3 δισ. στερλινών (5,3 δισ. δολ.), σχεδιάζει να προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας ένα πρώτο βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η UK Financial Investments, η οποία εποπτεύει τη συμμετοχή του δημοσίου στην τράπεζα, πωλεί 4,28 δισεκατομμύρια μετοχές, ή ποσοστό περίπου 6%, σε διαχειριστές κεφαλαίων.

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Σε αρνητικό κλίμα κινούνται οι αγορές της Ασίας για την Τρίτη, με τις αποφάσεις της Federal Reserve την Τετάρτη να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

 

Ο Nikkei ολοκλήρωσε με απώλειες 0,65%, μετά από την αργία της Δευτέρας, αν και σημείωνε κέρδη ενδοσυνεδριακά. Ωστόσο, η ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου έφερε απώλειες για το Τόκιο, με τις μετοχές των εξαγωγέων να οδηγούν αρνητικά το ταμπλό του δείκτη.

 

Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης χάνει 1,50% και ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,42%. Κύριος λόγος της πτώσης είναι οι πιέσεις που ασκούνται στους τίτλους των οικονομικών επιχειρήσεων.

 

Στην Κ. Κορέα, ο Kospi κινείται αρνητικά κατά 0,43%.

 

Το κλίμα νευρικότητας εντείνεται εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη και των πιθανών αλλαγών που αναμένεται να υπάρξουν στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 17 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.