ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές με «πλάτη» από τις τράπεζες

13:16 - 18 Σεπ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζουν ανοδικά οι ευρωαγορές με «πλάτη» από τις τράπεζες
Κλίμα αναμονής για τη Fed στους επενδυτές.

Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η Fed για τη νομισματική πολιτικής της.

 

Από τους επιμέρους κλάδους, οι μετοχές των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι αυτές που σημειώνουν ισχυρά κέρδη.

 

O FTSE ενισχύεται 0,165 στις 6.851 μονάδες, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της BoE, που έδειξαν ότι τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας επιθυμούν να διατηρηθεί ως έχει η νομισματική πολιτική. Η άνοδος που έχει ο τίτλος της Standard Chartered ξεχωρίζει στο Λονδίνο.

 

Ο CAC ανεβαίνει 0,52% στις 4.168 μονάδες, με τη μετοχή της Societe Generale να ξεχωρίζει στη γαλλική αγορά.

 

Ο DAX κερδίζει 0,49% στις 8.640 μονάδες, ξεπερνώντας για λίγο το ιστορικό υψηλό των 8.646 μονάδων. Η μετοχή της Heideberg Cement ενισχύεται μετά από την αναβάθμιση σύστασης από την Goldman Sachs, ενώ αντίθετα, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Hochtief.

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο iBEX 35 ανεβαίνει 0,54% στις 9.040 μονάδες, με το χαρτί της Banco Santander να ενισχύει τη Μαδρίτη. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB γράφει κέρδη 0,57% στις 17.855 μονάδες.

 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,345 στις 313 μονάδες.

 

Η προσοχή της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας  είναι στραμμένη στη διήμερη συνάντηση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον των αγορών επικεντρώνεται γύρω από το αν η Fed θα προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής που τηρεί τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, γράφοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.