ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές λόγω των εξελίξεων στις ΗΠΑ

18:42 - 07 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Έντονη νευρικότητα στις ευρωαγορές λόγω των εξελίξεων στις ΗΠΑ
Σε χαμηλό έξι εβδομάδων η αγορά του Λονδίνου.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ έχει επηρεάσει σημαντικά τη διάθεση των επενδυτών.

O FTSE έχασε 0,42% στις 6.428 μονάδες, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τις 21 Αυγούστου. Οι μετοχές των Burberry, Vodafone, HSBC δέχτηκαν σημαντικές πιέσεις στο Λονδίνο.

Ο CAC υποχώρησε 0,20% στις 4.157 μονάδες, με τον τίτλο της Louis Vuitton να υποχωρεί στο γαλλικό ταμπλό.

Ο DAX έπεσε 0,50% στις 8.581 μονάδες, με τις Siemens, Bayer, Deutsche Bank και SAP να κινούνται αρνητικά στη Φρανκφούρτη.

Ο IBEX 35 έγραψε απώλειες 0,54% στις 9.638 μονάδες.

Το κλίμα ήταν αντίθετο στην Ιταλία, με την αγορά του Μιλάνου να σημειώνει κέρδη, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στον πολιτικό σκηνικό να δείχνουν σταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. Ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,66% στις 18.425 μονάδες, ωθούμενες από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,29% στις 309 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη συνάντηση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, (BoE) και στο αν ο επικεφαλής της, Μαρκ Κάρνει θα ανακοινώσει αλλαγές στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Ακόμα, η προσοχή στρέφεται και στη Γερμανία, με το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ να συνεχίζει να είναι σε διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Sentix ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 6,1 μονάδες από τις 6,5 τον Σεπτέμβριο.

Οικονομολόγοι, όπως αναφέρει το Reuters, ανέμεναν αύξησή του στις 8,0 μονάδες.

Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης γύρισε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδό του από το 2003.

«Μετά το άλμα-ρεκόρ υπήρξε μια μικρή πτώση της τάξης των 0,4 μονάδων τον Οκτώβριο, και αυτό θα πρέπει να ερμηνευθεί ως σταθεροποίηση στα επίπεδα που είναι και πάλι υγιή», ανέφερε η Sentix σε ανακοίνωση.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:04 - 07 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.