ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκ νέου νευρικότητα στη Wall αναμένοντας την Ουάσινγκτον

16:33 - 08 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Εκ νέου νευρικότητα στη Wall αναμένοντας την Ουάσινγκτον
Συνεχίζουν στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Το κλίμα ανησυχίας συνεχίζει να επικρατεί στη Wall και για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις εξελίξεις σχετικά με το όριο δανεισμού των ΗΠΑ.

O Dow χάνει 0,07% στις 14.922 μονάδες.

Ο Nasdaq μένει σταθερός στις 3.770 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,08% στις 1.675 μονάδες.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών συνεχίζονται, με τις δύο πλευρές να έχουν νέες επαφές μέσα στην ημέρα, προκειμένου να βρουν συμβιβαστικές λύσεις για να ξεπεραστεί το «λουκέτο» του αμερικανικού δημοσίου, αλλά και για να μην υπάρξουν προβλήματα με την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, η προθεσμία για το οποίο αναμένεται να τελειώσει στις 17 Οκτωβρίου, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, συνέρχονται στην Ουάσινγκτον οι G20, με το ενδιαφέρον των συζήτησεων να εστιάζεται στις οικονονιικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, με την Alcoa να κάνει σήμερα την αρχή, με το πέρας της συνεδρίασης στη Wall. Την Παρασκευή αναμένονται τα αντίστοιχα οικονομικά μεγέθη από την JP Morgan.

 

Η εικόνα στην Ευρώπη

 

Απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς συνεχίζεται για όγδοη ημέρα το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ
Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση -0,38% και βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν στις 9 Σεπτεμβρίου. 
Επιπλέον, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί -0,72%, στη Γαλλία ο CAC 40 πέφτει -0,18% και στη Γερμανία ο DAX 30 κινείται οριακά με +/-0,00%, μετά την ανακοίνωση από το Βερολίνο για αύξηση των γερμανικών εξαγωγών των Αύγουστο. 
Απώλειες -0,31% σημειώνει ο Ibex 35 στη Μαδρίτη, ενώ μικρά κέρδη με +0,07% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τη μετοχή της Banca Monte dei Paschi να σημειώνει άνοδο +2,60% κι έτσι να "τραβάει" προς τα πάνω τον ιταλικό δείκτη. 
Στο εταιρικό κομμάτι, η μετοχή της φαρμακευτικής Novartis πέφτει -1,10%, ενώ κέρδη +1,10% καταγράφει η μετοχή της χημικής βιομηχανίας Clariant. Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών στο Λονδίνο με την BHP Billiton στο -0,72%, την Rio Tinto στο -1,25% και την Anglo American στο -0,77%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 08 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.