ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

15:40 - 09 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο σε θετικό κλίμα στις περισσότερες αγορές της Ασίας.

Βελτιωμένο είναι το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα, με τους επενδυτές ωστόσο να έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους για το αδιέξοδο στις ΗΠΑ και το «κλείσιμο» του ομοσπονδιακού κράτους.

Η διάθεση βελτιώθηκε μετά την πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για διορισμό της Τζάνετ Γιέλλεν στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται με απώλειες -0,27%, με τη μετοχή της Vodafone να χάνει -0,94%, τη μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού Royal Dutch Sell να υποχωρεί κατά -1,01% και τη φαρμακευτική Sanofi στο -1,02%.
Στους κατά τόπους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση -0,17%, στη Φρανκφούρτη ο CAC 40 σημειώνει άνοδο +0,13% και στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει +0,45%.
Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα στον ευρωπαϊκό νότο, όπου στη Μαδρίτη ο Ibex 35 κερδίζει +1,02% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο +1,06%.

Θετικό κλίμα στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, παρότι το κλίμα συνεχίζει να είναι βαρύ εξαιτίας της δημοσιονομικής εμπλοκής στις ΗΠΑ.
Εξαίρεση αποτέλεσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng που σημείωσε απώλειες -0,63%. Ωστόσο, διαφορετική ήταν η εικόνα στα υπόλοιπα χρηματιστήρια. Στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης είχε άνοδο +0,62%, ενώ κέρδη παρουσίασε και ο Nikkei στο Τόκιο, που στο κλείσιμο βρέθηκε στο+1,03%.

Στην ιαπωνική αγορά, ξεχώρισε η μετοχή της Honda Motor, που κέρδισε +1,88%, καθώς οι πωλήσεις της στο εξωτερικό πηγαίνουν εξαιρετικά. Μάλιστα, στην Κίνα οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της Honda Motor τον Σεπτέμβριο διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, δίνοντας έτσι ενδείξεις ανάκαμψης των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας μετά την εδαφική διαμάχη των δύο χωρών την προηγούμενη χρονιά.
Εξάλλου, ενισχυμένος έστω και οριακά έκλεισε ο δείκτης S&P ASX 200 στην Αυστραλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 09 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.