ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλίμα ρευστοποιήσεων στο Χ.Α. - «Κράτησε» τις 1.100 μονάδες η αγορά

17:25 - 11 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλίμα ρευστοποιήσεων στο Χ.Α. - «Κράτησε» τις 1.100 μονάδες η αγορά
«Στο κόκκινο» το ταμπλό την Παρασκευή, αλλά κέρδη 3,9% στην εβδομάδα.

Με έντονο διορθωτικό κλίμα έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε έντονες ρευστοποιήσεις των κερδών που σημείωσαν τις προηγούμενες μέρες.

 

Ο Γενικός Δείκτης έχασε 1,34% στις 1.109 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 731 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών στα 156 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές τις υψηλής κεφαλαιοποίησης, τις μεγαλύτερες απώλειες έγραψαν οι τίτλοι των Βιοχάλκο, Eurobank και MIG, ενώ στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τα χαρτιά των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Jumbo. Για την Jumbo σημειώνεται πως η Eurobank Equities ανέβασε την τιμή – στόχο στα 9 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση της μετοχής σε «hold».

 

Σε εβδομαδιαία βάση, η αγορά έγραψε κέρδη της τάξης του 3,9%.

 

Η ανοδική διάσπαση των 1.050 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών λειτούργησε διαγραμματικά για το Γενικό Δείκτη ως εκτίναξη πιεσμένου ελατηρίου -μετά τη συσσώρευση πέριξ των 1.000 μονάδων- προκαλώντας έντονη κίνηση απελευθέρωσης προς την άνω πλευρά του ανοδικού καναλιού του καλοκαιριού, όπου και οριοθετείται μεταξύ των 1.140 με 1.160 μονάδων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ.Απ. Μάνθο, "όσο όμως ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει προς τη ζώνη αντίστασης των 1.140 με 1.160 μονάδων τόσο θα μαζεύονται αντίρροπες καθοδικές δυνάμεις πρόκλησης σε βραχυχρόνιο επίπεδο ενός πολύ πιθανού pullback αποδέσμευσης από τα υπεραγορασμένα επίπεδα.

 

Σενάριο, που ενισχύεται και από την αυξημένη γωνία κλίσης της πρόσφατης ανόδου. Ενεργοποίηση του προαναφερόμενου σεναρίου θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη σε μία πτωτική αναδίπλωση προς το όριο στήριξης των 1.085 μονάδων. Στη περίπτωση όμως που ο δείκτης διασπάσει με «ισχύ» τις 1.160 μονάδες τότε θα ανοιχθεί ο δίαυλος προώθησης προς τις 1.280 μονάδες, σημείο όπου θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μεσοπρόθεσμο stop της υπάρχουσας ανόδου.

 

Προς επιβεβαίωση του “R” ο επικεφαλής της Eurobank κ. Χρ. Μεγάλου βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί επαφές με μεγάλα funds προετοιμάζοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει ταξιδέψει και ο κ. Ν. Καραμούζης για λογαριασμό της Πειραιώς, προετοιμάζοντας με την σειρά του την έξοδο της τράπεζας στις αγορές.

 

Στο Χ.Α. η κινητικότητα συνεχίστηκε με επί τόπου επαφές ξένων οίκων στην Ελλάδα με εισηγμένες και μέλη του οικονομικού επιτελείου. Χθες άλλωστε, είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρενάρα κλιμάκιο της Citigroup.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:07 - 11 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.