ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείσιμο με άνοδο στις ευρωαγορές

18:43 - 15 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλείσιμο με άνοδο στις ευρωαγορές
Πέφτουν οι δείκτες στη Wall Street αναμένοντας συμφωνία για το αμερικανικό χρέος.

Με νέα άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της αισοδοξίας που υπήρξε στην αγορά για επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ ακόμη και μέσα στην ημέρα, αλλά και λόγω των θετικών μηνυμάτων για την οικονομία της Ευρωζώνης, από το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε +0,64%, στη Φρανκφουρτη ο DAX 30 πρόσθεσε +0,92%, ο  CAC 40 στο Παρίσι ανέβηκε +0,78%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε στο +0,89%.

 

 

 

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε κέρδη +1,12%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε +0,43%.

 

Στα μάκρο της ημέρας, στις 52,8 μονάδες ανήλθε ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW στη Γερμανία, έναντι 49,6 των προβλέψεων.

 

Σημειώνεται πως αυτή είναι η καλύτερη μέτρηση από τον Απρίλιο του 2010.

 

 Σταθερός στο 0,9% παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για το Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση.

 

 Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός σημείωσε πτώση, και διαμορφώθηκε στο -0,2% έναντι 0,5% που είχε σημειώσει τον Αύγουστο.

 

Κατά 17% υποχώρησαν οι εξαγωγές της ιρλανδικής οικονομίας για τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο έπεσαν κατά 8,4%.

Wall Street

Μικρή κινητικότητα και αρνητικά πρόσημα είναι τα δύο χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση στην αγορά της Νέας Υόρκη.
Η αιτία για την εικόνα αυτή είναι η αναμονή των αγορών για μία συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, προκειμένου το Κογκρέσο να δώσει το πράσινο φως για την αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.
Παράλληλα, σε αυτό το πιεσμένη κλίμα παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Citigroup για το τρίμηνο τα οποία ήταν απογοητευτικά.
Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Coca-Cola και της Johnson & Johnson καθώς ανακοίνωσαν θετικά οικονομικά αποτελέσματα.
Επιπλέον, βελτιωμένη είναι η εικόνα για τη βιομηχανική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ο τομέας βρίσκεται στη χαμηλότερη επίδοση το τελευταίο 5μηνο.
Έτσι, σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί με -0,39%, S&P 500 σημειώνει πτώση -0,42%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής Τεχνολογίας Nasdas χάνει -0,16%.
Η μετοχή της Citigroup υποχωρεί -0,38%, καθώς η τράπεζα ανακοίνωση κέρδη 3 δισεκ. δολαρίων για το τρίμηνο, ποσό χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς. από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται με +1,48%, ενώ η μετοχή της Johnson & Johnson προσθέτει +0,68%.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 15 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.