ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενθουσιασμός στη Wall Street από τη συμφωνία στη Γερουσία

19:46 - 16 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Ενθουσιασμός στη Wall Street από τη συμφωνία στη Γερουσία
Κλείσιμο με θετικά πρόσημα στην Ευρώπη.

Έναν θετικό άνεμο έφερε Wall Street η συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για το όριο του χρέους των ΗΠΑ.
Άμεση ήταν η αντίδραση των δεικτών στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει +1,19%, ο S&P 500 ανεβαίνει +1,23% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq καταγράφει άνοδο +1,11%.
Κερδισμένες είναι και οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ. Η μετοχή της Citigroup εκτοξεύθηκε στο +3,56%, η μετοχή της J.P. Morgan Chase & Co ανεβαίνει +2,77%, η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται +2,29% και η Morgan Stanley βρίσκεται στο +2,32%.
Εν τω μεταξύ, η Bank of America εισπράττει από το θετικό κλίμα στην αγορά μετά τη συμφωνία, αλλά και από την άνοδο των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να προσθέτει +2,39%.

Οι ΗΠΑ προβληματίζουν την Ευρώπη

Σε θετικό κλίμα έκλεισαν την Τετάρτη οι περισσότεροι δείκτες στην Ευρώπη, λαμβάνοντας τον άνεμο αισιοδοξίας από τις ΗΠΑ, λίγο πριν τη συμφωνία στην Ουάσινγκτον. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε +0,35%,και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε +0,47%. Κέρδη κατέγραψε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 με +0,37%. 

Αντίστοιχα, θετική εικόνα παρουσίασαν οι περιφερειακές αγορές με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να κερδίζει+0,75% και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να σημειώνει άνοδο μακριά απ' όλους με +1,45%. 

Μοναδική παραφωνία ήταν ο CAC 40 στο Παρίσι που έκλεισε με απώλειες -0,24%, καθώς δέχθηκε πιέσεις από την πτώση που είχαν μετοχές των Lous Viutton και Danone να ασκούν πιέσεις στη γαλλική αγορά

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρηση σημείωσε ο πληθωρισμός στις χώρες της Ευρωζώνης για τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου, σε ετήσια βάση, βρέθηκε στο 1,1%, στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτή είναι και η χαμηλότερη ένδειξη, σε ετήσια βάση, από τον Φεβρουάριο του 2010. Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είχε διαμορφωθεί στο 1,3%.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Στο 7,7% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για τον Αύγουστο, παραμένοντας αναλλοίωτο σχετικά με τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία αναφορικά με τους μισθούς των υπαλλήλων, όπου καταγράφηκε αύξηση 0,7% τον Αύγουστο σε εβδομαδιαία βάση έναντι του αναθεωρημένου 1,2% που είχε καταγραφεί το ίδιο διάστημα του 2012.

Κατά 5,4% αυξήθηκαν οι νέες  κυκλοφορίες οχημάτων στις χώρες της Ευρωζώνης για το Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, ενώ τον Αύγουστο είχαν υποχωρήσει κατά 5%.

Ανά αυτοκινητοβιομηχανία, η Volkswagen κατέγραψε αύξηση 5,8% στις συνολικές πωλήσεις της στην περιοχή, ενώ η Renault κατέγραψε άλμα 22%. Οι πωλήσεις της GM αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 5,4%, της BMW κατά 6,4% και της Daimler κατά 12%.

Η οικονομία της Ευρωζώνης επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έχοντας διανύσει την μακρύτερη ύφεση στην ιστορία της. Την ίδια ώρα, η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σκαρφάλωσε σε υψηλά τριετίας αυτόν τον μήνα, ενώ το καταναλωτικό κλίμα στη Βρετανία ανήλθε σε υψηλό εξαετίας.

Τα στοιχεία της ACEA αφορούν στις χώρες της Ε.Ε. καθώς και την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Η Κροατία, το 28ο κράτος - μέλος από τον περασμένο Ιούλιο, θα προστεθεί στα στατιστικά από τον Ιανουάριο του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 16 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.