ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό τη Google

22:39 - 18 Οκτ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Άνοδος στη Wall Street με οδηγό τη Google
Κέρδη στην Ευρώπη με «πάτημα» τα μάκρο στην Κίνα. Σε θετικό έδαφος και οι ασιατικοί δείκτες, με εξαίρεση τον Nikkei.

Η συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ, η ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Κίνα και η εκρηκτική άνοδος της μετοχής της Google, έφεραν κέρδη στην αγορά της Νέας Υόρκης, που έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο. Εξάλλου, το χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 17 τρισ. δολάρια. 

 

Ο S&P 500 ανέβασε κι άλλο την πήχυ, καθώς βρέθηκε για δεύτερη ημέρα σε επίπεδα ρεκόρ, σημειώνοντας άνοδο +0,68%. Κινητήριος δύναμη για τον δείκτη ήταν η μετοχή της Google, που προς στιγμή εκτινάχθηκε στο 13,65%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών της στο τρίτο τρίτο. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Παρόλα αυτά, η μετοχή της Google έκλεισε ωστόσο, στο +0,24%. 

Την ίδια στιγμή η μετοχή της Morgan Stanley έχασε -0,14% και η μετοχή της General Electric κατά -0,07%, παρότι αρχικά και οι δύο σημείωναν μεγάλη άνοδο. 

Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,18%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη +1,32%.

 

Κέρδη στην Ευρώπη

 

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι ευρωπαϊκοί δείκτες, που βρήκαν στήριξη στα στοιχεία για επιτάχυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το γ' τρίμηνο, γεγονός που απέστρεψε μετά από πολλές μέρες το ενδιαφέρον των επενδυτών από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.

O FTSE 100 στο Λονδίνο κέρδισε +0,71%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο +0,60% και ο CAC 40 στο Παρίσι πρόσθεσε +1,09%. Θετικά πρόσημα κατέγραψαν και οι δείκτες στην περιφέρεια της Ευρώπης με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να κλείνει ενισχυμένος κατά +0,85% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχοντας προσθέσει +0,38%. 

Τέλος, κέρδη +0,64% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της L'Oreal σημείωσε άνοδο +3,57% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αντίπαλο Shiseido για εξαγορά δύο θυγατρικών εταιρειών καλλυντικών που διαθέτει η δεύτερη στη Γαλλία. 

 

Η εικόνα στην Ασία

 

Σε θετικό κλίμα κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα οικονομικά μεγέθη για την Κίνα έδωσαν «πάτημα» για άνοδο.

Ο Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% και ο ευρύτερος Topix υποχώρησε 0,1%.

Στην Ν.Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,45% και ο αυστραλιανός ASX 200 ενισχύεται 0,73%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ανεβαίνει 0,46% και ο Hang Seng κερδίζει 0,98%.

Στα μάκρο της ημέρας, με ρυθμούς 7,8% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ της Κίνας για το γ' τρίμηνο, όπως είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές, ενώ το Πεκίνο αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 7,5% για το σύνολο του 2013.

Σημειώνεται ότι για το β' τρίμηνο το κινεζικό ΑΕΠ είχε υποχωρήσει σε σχέση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, γράφοντας ανάπτυξη 7,5%.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's διατήρησε σταθερή την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας στη βαθμίδα «AA-/A-1», με το outlook να παραμένει σταθερά αρνητικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.